Musa: Protiv Crne Gore nam je cilj dobiti nove igrače koji će nam korisiti u budućnosti
Musu su zadesili problemi oko otkaza i povreda mnogih igrača, ali vjeruje da novi igrači koji su dobili šansu da će je iskoristiti, te da će proširiti svoju bazu igrača na koje računaju u narednom periodu

Selektor bh.juniora za SportSport.ba

Musa: Protiv Crne Gore nam je cilj dobiti nove igrače koji će nam korisiti u budućnosti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer u Zenici, gdje će u Trening centru u utorak i četvrtak odigrati dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Crne Gore.

Naravno kao i svaki put kada naše omladinske selekcije igraju u Zenici posjetili smo jedan od treninga juniorske selekcije, gdje smo razgovarali sa selektorom Slavenom Musom.

On je za SportSport.ba govorio o utakmicama protiv Crne Gore, otkazima igrača za ove duele, ali i novim igračima koji su skrenuli pažnju na sebe.

"Pa imali smo od početka probleme s povredama igrača, Memišević, Memić i Nikolić su se povrijedili, a budući da nije UEFA termin onda određeni klubovi nisu pustili svoje igrače, tako je bilo i sada, ali na to smo već navikli. Naravno to je prilika za nove igrače, koji su bili na nekim kampovima, odnosno okupljanjima da se sada pokušaju nametnuti, kako bi na njih u narednom periodu ozbiljnije računali" ističe Musa.

U dvije utakmice protiv Crne Gore svi igrači će dobiti priliku za igru

"Naravno neko će imati veću, neko manju minutažu, ali svi će dobiti šansu. Igrali smo protiv Crne Gore nedavno kada smo pobijedili 2:0. Budući na naše otkaze, odnosno povrijeđene igrače, to će sigurno biti duel dva ravnopravna protivnika, pa vidjet ćemo ko će na kraju imati više sreće i koncentracije. Naravno da u svakoj utakmici želimo da pobijedimo, ali i da proširimo krug kandidata za juniorsku selekciju u narednim utakmicama. Bez obzira na loše vremenske uslove nadam se da će sve proteći kako treba i da neće biti nikakvih povreda" kaže selektor bh.juniora.

Pozvani su neki novi igrači, za koje je stručni štab dobio dobre preporuke

"Budući da su Memić i Memišević povrijeđeni, pojavio se taj prostor da probamo dvojicu napadača. Za ovu priliku pozvani su Hasanbegović iz AIK Stockholma, te Ibrahimbegovića, koji igra za Norčeping. Imaju dobre karakteristike, skautirani su, imaju dobre preporuke iz klubova pa vidjet ćemo. Oni nikad prije nisu bili u reprezentaciji, a vjerujem da će sada možda i pokazati da su bili neopravdano zapostavljeni, te da će nam valjati za budućnost", kazao je za SportSport.ba Slaven Musa selektor juniorske reprezentacije BiH.

Top Komentari

nightcry
kako će te dobiti nove igrače za budućnost kad ste zaobišli sve talentirane i perspektivne dječake iz Njemačke, Holandije, švedske, Švicarske, Austrije - kad vam savez organizira i plati stručnu skauting službu, koja će raditi stalno, dotle će vam spiskove krojiti familije i anonimni menađeri sitnog zuba ! repka će na kraju spasti na igrače iz HNL, Slovenije i Srbije....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti