Musa: Izlazak u Evropi jedini cilj

Strateg Zrinjskog vjeruje u ekipu

Musa: Izlazak u Evropi jedini cilj

M. Maksimović

Utakmicom protiv Širokog Brijega, nogometaši Zrinjskog su zaključili pripremni period. Iako je bilo planirano da Zrinjski tokom pripremnom perioda odigra 13 utakmica, dvoboj protiv Širokog Brijega je bio tek sedmi.

Zbog vremenskih neprilika, Zrinjski je ostao bez dvije utakmice koje su bile planirane na turniru u Čitluku, tri su bile najavljene na “Istria Winter Cupu”, pa još jedna prijateljska protiv Iskre iz Bugojna. Bez obzira na to Slaven Musa je zadovoljan ostvarenim, pogotovo kada se gledaju utakmice Zrinjskog protiv Željezničara, Borca, Širokog.

''Probleme koje smo imali mi, imala je većina ekipa u BiH. Period od nekih 10-15 dana kada nismo koristili veliki teren smo proveli radeći na manjim, zatvorenim. Naravno da bi dobro bilo da smo do kraja realizirali naš program, ponajviše zbog novih igrača koji su tu, ali bez obzira na to, ja sam zadovoljan ostvarenim, nismo previše izgubili. Imali smo dodatnu sedmicu s obzirom da je prvo kolo prolongirano i utakmica protiv Širokog je pokazala da smo na pravom putu.

Je li Zrinjski jači ili slabiji u odnosu na jesenji dio sezone ?

''Ljudi imaju svoja mišljenja, neka su objektivna, neka subjektivna, ali ja mislim da smo jači nego jesenas. Neki jesu napustili ekipu, ali to nisu naši bili ključni igrači. Sada imamo jednu mladu, radnu pokretljivu ekipu, koja može parirati bilo kojoj drugoj u prvenstvu.

Zrinjski je u pripremnom periodu igrao protiv kluba iz vrha tabele, tu su bili Željezničar, Borac, Široki. Neki bi možda izbjegavali glavne konkurente, Musa nije:

''Protiv jakih ekipa možeš vidjeti gdje si, gdje je tvoja ekipa. Mi smo igrali ravnopravno sa klubovima iz vrha i to je ono što ohrabruje, s tim što ja mislim da još imamo prostora za napredak, da možemo biti bolji. Borac i sarajevo su samo dva boda ispred nas i nije nemoguće sa ih preskočimo do kraja prvenstva'' kaže na kraju razgovora Musa.

I dalje je cilj Evropa

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

''Nemamo pravo odustati od Evrope koja je naš cilj. Mislim da smo dobili na širini sa pojačanjima Kristijanom Ivešićem, Milanom Muminovićem i Darijom Krištom a vratio nam se i Damir Džidić iz Kine. Tako da imamo 16-17 igrača koji će podnijeti najveći teret i koji mogu odgovoriti našim postavljenim zadacima.

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.