Musa: Jasmin Šćuk je važan igrač u timu Mlade Boleslav

Široki spreman za Čehe

Musa: Jasmin Šćuk je važan igrač u timu Mlade Boleslav

Slaven Musa pripremio je taktiku za Mladu Boleslav. Jučer je detaljno analizirao posljednje meče svog narednog protivnika, a kako kaže vidio je i mane i prednosti češkog prvoligaša koji je nesu,mnjivo favorit u ovom dvomeču. 

„Sa austrijskim Grodigom su remizirali, a savladali su rumunsku Concordiju rezultatom 2:1. Trener koji ih je vodio u prošloj sezoni i danas je tu, ali se kadar dosta promijenio. Angažovali su sedam novih igrača, dok ih je nekoliko u odnosu na prošlu sezonu napustilo klub. Najzvučnije pojačanje je Mihael Duriš koji je došao iz Viktorije Plzen,“ kaže Musa.

„Moramo se dobro pripremiti i greške svesti na minimum. Ukoliko u igri prema naprijed budemo raspoloženi imamo se pravo nadati dobrom rezultatu. Mlada Boleslav većinom igra kroz posjed lopte, a ukoliko im tako ne ide imaju par rezervnih varijanti. Igra im dosta zavisi od Jasmina Šćuka koji im je na sredini izuzetno važan igrač,“ dodao je Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije