Musa maestralnom partijom odveo Cedevitu u finale

Najefikasniji igrač utakmice

Musa maestralnom partijom odveo Cedevitu u finale

Košarkaši Cedevite su večerašnjom pobjedom protiv Splita ubjedljivim rezultatom 82:52 izborili plasman u finale hrvatske A1 lige.

Nakon što je Cedevita u prvom susretu slavila sa 97:78, zagrebački tim je pred svojom publikom bio još ubjedljiviji te je slavio sa čak 30 poena razlike i tako se sa ukupnih 2:0 plasirao u finale.

Prvo ime utakmice bio je bh. reprezentativac Džanan Musa, koji je za 26 minuta provedenih na parketu postigao čak 24 poena i to uz samo dva promašaja iz igre (10/12). Musa je za dva poena šutirao 6 od 7, za tri poena 4 od 5, a sa linije slobodnih bacanja 7 od 8.

Musa je tome dodao i 11 skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte. Osim Muse, u Cedeviti su dvocifren broj poena imali Miro Bilan (15) i Marko Tomas (12).

Cedevita će u finalu hrvatskog prvenstva igrati protiv Cibone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi