Musa: Moja želja je bio Videoton, ali ni ovako nije loše

Trener Širokog Brijega o žrijebu

Musa: Moja želja je bio Videoton, ali ni ovako nije loše

Široki Brijeg će za plasman u treće pretkolo Lige evrope morati eliminisati boljeg iz duela kazahstanskog Irtisa i bugarskog Levskog iz Sofije. 

Trener Slaven Musa zadovoljan je mogućim protivnicima.

"Koga god da smo izvukli vjerovatno bi bio favorit u duelima protiv nas. Moja želja je bio na neki način Videoton. Mađarska je blizu, a mislim da bismo se sa njima mogli i nositi bez većih problema. Ipak, ni ovako nije loše. Prednost nam je što ćemo imati priliku gledati njihov međusobni duel u dva navrata i tako i jedne i druge podobro upoznati, dok ćemo mi njima vjerovatno ostati nepoznanica,“ kaže Musa, te dodaje:

„Mislim da su šanse Kazahstanaca u dvomeču sa Levskim minimalne odnosno da ćemo vrlo vjerovatno putovati u Bugarsku. Levski je uz CSKA godinama najbolji bugarski klub, i po svemu će imati ulogu favorita u slučaju da se međusobno sastanemo. Volio bih s jedne strane da prođu Kazahstanci jer bismo lakše do trećeg pretkola, ali i igrati sa Levskim ima svoje prednosti. Organizacija puta u Kazahstan bila bi ogroman posao za sve u klubu, dok do Sofije možemo i autobusom. Osim toga, u slučaju da izbacimo Levski mogli bismo uzeti njihov koficient i u trećem pretkolu dobiti laganijeg protivnika. Maksimalno ćemo se pripremiti i fizički i taktički kako bismo odgovorili evropskom zadatku na pravi način“, rekao je Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.