Musa: Moramo popraviti realizaciju želimo li pobijediti

Trener Širokog pred Slobodu

Musa: Moramo popraviti realizaciju želimo li pobijediti

Široki Brijeg u prva tri kola osvojio je sedam bodova pa u dobroj atmosferi uz mnogo samopouzdanja dočekuje predstojeće gostovanje u Tuzli. 

Trener Slaven Musa respektuje protivnički tim, ali je najavio otvorenu i agresivnu igru, a želja njega i njegovih izabranika je pobijediti Slobodu.

„Spremni smo za meč. Smatram da moramo biti agresivni i trkački dobri kako bismo došli do željenog rezultata. Sloboda je kvalitetna ekipa sa nekoliko odličnih individualaca u šta su nas uvjerili u uvodnim kolima. Opasan je Radovanović, pa i Mujić i Džafić koji djeluje po desnoj strani, dok pažnju moramo obratiti i na aute koje Omić odlično izvodi,“ kazao je Slaven Musa.

U prošlom kolu zakazala je realizacija, a trener Širokog nada se da se pomenuti problem neće ponoviti na sutrašnjoj utakmici.

„Moramo biti bolje koncentrisani u završnici. Sutra sve prilike koje se ukažu moramo iskoristi ako želimo do željenog rezultata, a to je pobjeda.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Goran Zakarić dobio je poziv u A reprezentaciju BiH što je Slavena Musu istinski obradovalo.

„Logičan slijed događaja rekao bih. Selektor je želio probati igrače iz Premijer lige, a i po mom sudu Goran Zakarić i Gojko Cimirot su trenutno dva najbolja mlada igrača u Premijer ligi. Selektor nije pogriješio, a na Zakariću je da se dokaže i opravda poziv,“ dodao je Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.