Musa mučio Barcu, ali Katalonci ipak slave
Foto: EPA

Barca bolja od Leicestera

Musa mučio Barcu, ali Katalonci ipak slave

Midhat Šljivak

Fudbaleri Barcelone pobijedili su Leicester s 4:2 u prijateljskom meču odigranom u švedskom gradu Solni.

Sjajan meč ponudila su ova dva tima, a na kraju je katalonski velikan stigao do trijumfa u ovom meču.

Od samog početka je Barca dominirala. Redale su se šanse pred golom engleskog prvaka, a u 26. minuti je Barca povela. Sjajnu loptu Messija u mrežu šalje Mounir El Haddadi za prednost od 1:0.

Osam minuta kasnije novi gol u mreži golmana Leicestera Zielera. Luis Suarez se prošetao kroz protivničku odbranu, te je pogodio za 2:0.

Prvo poluvrijeme zaključio je El Haddadi. Suarez je ovog puta asistent, a El Haddadi pogađa za 3:0.

Nastavak donosi nešto slabiju utakmicu Barcelone. Englezi preko Ahmeda Muse već u 48. minuti smanjuju na 3:1, da bi najskuplji igrač u povijesti Leicestera i u 66. minuti drugim golom vratio svoj tim u meč za 3:2.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 84. minuti. Mladi 17-godišnji Rafa Mujica svojim prvim golom je postavio konačnih 4:2

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Leicester 4:2



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi