Musa Muhammed otkrio detalje ugovora sa FK Sarajevo

Sjajni Nigerijac

Musa Muhammed otkrio detalje ugovora sa FK Sarajevo

A. Čaušević

Musa Muhammed je svojevremeno U17 reprezentaciju Nigerije vodio do titule prvaka svijeta 2013. godine. 

Posljednja akvizicija FK Sarajevo je predstavljen prije nekoliko dana i trebao bi predstavljati veliko pojačanje na poziciji desnog beka poslije odličnih igara u Gorici.

U razgovoru za nigerijske medije govorio je o detaljima svog ugovora sa Bordo timom i zašto je baš odabrao dolazak na Koševo.

"Potpisao sam dvogodišnji ugovor sa opcijom produženja za još jednu saradanju", rekao je Muhammed te nastavio:

"Sarajevo je stvarno veliki klub u Bosni i Hercegovini, trenutni predsjednik (Ismir Mirvić) želi da promijeni stvari pozitivno i da vrati klub gdje pripada nakon što je ostao bez titule."

"Hoćemo da osvojimo titulu tako da možemo igrati u Ligi prvaka. Ovdje sam jer klub ima velike planove da se vrati u Evropu."

"Klupske i moje ambicije se poklapaju i sretan sam zbog toga jer ću imati priliku da ispunim svoje snove", dodao je 25-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nigerijac je ukupno osmo pojačanje Sarajeva ovog ljeta nakon što su prethodno stigli Ivan Ikić, Nemanja Tomašević, Frane Čirjak, Vlatko Drobarov, Marin Aničić, Nardin Mulahusejnović i Adnan Džafić.

Pouzdani desni bek je karijeru počeo u rodnoj Nigeriji u ekipi Heart Academy, a igrao je kasnije u sarajevskom Željezničaru, turskom Bašakšehiru, Lokomotiv Plovdivu i hrvatskoj Gorici, u kojoj je boravio od 2018. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
A gdje su ti DETALJI ugovora ?
12 2
Baboisback
Po cemu je sjajan? Bio je u Zelji,nista nije pokazao.
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi