Sarajevo pripreme u Sloveniji počelo remijem

Viđena su dva gola

Sarajevo pripreme u Sloveniji počelo remijem

Admin Čaušević

Prvu pripremnu utakmicu u Sloveniji fudbaleri FK Sarajevo okončali su remijem protiv TSC-a iz Bačke Topole. Konačan rezultat glasio je 1:1.

Feđa Dudić se odlučio da utakmicu počna sljedećih 11: Dizdarević, Trako, Mujakić, Salčin, I. Ramić, Đokanović, Kapić, Ikić, Varešanović, Suljić, Čataković.

Nakon uvodnog isptivanja snaga srbijanska ekipa postiže gol. Igrala se 12 minuta kada je pogodio Mirčevski nakon lijepog prodora Stanojevića.

Odličnu šansu za izjednačenje u 25. minuti imao je Čataković, da bi do kraja prvog poluvremena prijetili su Varešanović i Ikić, ali se rezultat nije mijenjao.

Na startu drugog dijela Dudić je odmah u igru poslao Tomaševića i Mulahusjenovića, a upravo je napadaču poništen gol zbog ofsajda.

Uslijedio je period igre u kojem je Sarajevo kontrolisalo loptu, međutim nije uspjevalo da ozbiljnije zaprijeti.

Istovremeno je Dudić napravio još izmjena pa su priliku za igru dobili Aničić, Džafić, Čirjak, Mulalić i Tarik Ramić.

U 76. minuti dosuđen je penal za Sarajevo. U kaznenom prostoru srušen je bio Čirjak, a siguran realizator Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja nije bilo rezultatskih promjena te bez obzira na neriješen rezultat Dudić definitivno može biti zadovoljan današnjim testom svojih izabranika.

Naredna pripremna utakmica za Bordo tim je u utorak 5. jula protiv ekipe Celja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fixa
Sampioni svemira poduvajte po qrac
8 19
pitariistok
Ovaj tempo kojim igra Sarajevo trenutno...iskreno ne vidim nijednu ekipu koja ovo moze pratiti...ekipu koja je 4-ta u Srbiji,koja namuci i Partizana i Zvezdu Sarajevo je razgulilo igrom i tempom. Strasno....Volim te RajvoSa!!!
18 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi