Musa najbolji strijelac, Čerkezović dominira na SP

Sjajni nastupi bh. košarkaša

Musa najbolji strijelac, Čerkezović dominira na SP

Midhat Šljivak

Kapiten kadetske reprezentacije BiH, Džanan Musa, najbolji je strijelac grupne faze Svjetskog prvenstva.

Musa je samo protiv Francuske imao nešto skromniju partiju, dok je u utakmicama protiv Dominikanske Republike i Južne Koreje bio potpuno nezaustavljiv.

Bh. košarkaš je u tri meča postigao 87 poena, odnosno 29 po meču, te je uvjerljivo prvi strijelac prvenstva, ispred Francuza Jaylena Hoarda (25,3) i Junghyuna Leeja iz Koreje (22,3).

Drugi bh. košarkaš Emir Čerkezović ima najbolji postotak šuta iz igre. Sjajni igrač naše selekcije postiže 10,7 poena po meču, a pogodio je čak 15 od 26 šuteva na SP, te ima šut iz igre od 57,7 posto.

Čerkezović je i četvrti po broju skokova na prvenstvu. Prosječno hvata 10,7 skokova, a interesantno je i da je naš mladi košarkaš drugi asistent prvenstva sa 4,3 asistencije po meču.

Odličan učinak naših mladih košarkaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi