Musa najbolji strijelac pretkvalifikacija

Dragulj bh. košarke

Musa najbolji strijelac pretkvalifikacija

A. Beganović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u okviru 3. kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo savladala Armeniju rezultatom 98:85, te je tako stigla korak bliže plasmanu u kvalifikacije.

Izabranici Duška Vujoševića pružili su sjajnu partiju, a ponovo je briljirao jedan od najvećih talenata evropske košarke Džanan Musa.

Mladi bosanskohercegovački košarkaš bio je nerješiva enigma za protivnika, a susret je završio sa 28 poena pa se nakon tri kola nalazi na čelu liste strijelaca pretkvalifikacija.

Dragulj bosanskohercegovačke ali i evropske košarke u dosadašnja tri susreta pretkvalifikacija postigao je 77 poena. Dakle, sinoć je postigao 28 poena, u prvom meču protiv Švedske 17, protiv Slovačke 32 što znači da po meču prosječno postiže 25.7 poena.

Iza Muse na listi strijelaca nalazi se armenski reprezentativac Ryan Boatright sa prosjekom od 23 poena po meču koliko ima i Austrijanac Jakob Polti.

Na četvrtom mjestu liste strijelaca je makedonski reprezentativac Vojdan Stojanovski sa prosjekom od 21.5 poena, dok se na petom mjestu nalazi estonski reprezentativac Rain Veideman sa prosjekom od 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti