Musa nakon povrede: Ne želim sada da ostavim ove momke

Dokazao da je reprezentacija na prvom mjestu

Musa nakon povrede: Ne želim sada da ostavim ove momke

Endin Čaušević

Bh. košarkaška selekcija Bosne i Hercegovine sinoć je ostvarila pobjedu protiv Bjelorusije u pripremnoj utakmici pred početak pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Duška Vujoševića su po drugi put savladali Bjelorusiju u Skenderiji, ali je meč ostao u sjeni povrede našeg ponajboljeg košarkaša Džanana Muse. Naš mladi košarkaš je u jednom duelu s protivničkim košarkašem dobio žestok udarac u nos nakon čega je morao završiti meč.

Musa je brzo prebačen u bolnicu gdje mu je sanirana povreda, ali je utvrđeno da je doživio prelom nosa na tri mjesta. Ljekari su poručili Musi da mora mirovati najmanje sedam dana, no čini se da to neće zaustaviti našeg igrača da pomogne svojim saigračima u pretkvalifikacijama.

Naime, kako nam je potvrdio PR ovog košarkaša Musa je odlučio da će se za desetak dana priključiti nastavku priprema naše selekcije jer ne želi u ovom trenutku da ih ostavlja znajući da je teška situacija u ekipi, te da je već dovoljno igrača otkazalo.

"Doživio sam lom na tri mjesta i moram mirovati najmanje sedam dana. Ipak, odlučio sam da se odmah nakon toga ponovo priključim ekipi prije početka pretkvalifikacija. Ne želim sada da ostavim ove momke", poručio je Musa nakon utakmice za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi