Musa: Naš cilj je jasan - prolazak u naredni krug

Trener Širokog Brijega

Musa: Naš cilj je jasan - prolazak u naredni krug

Ekipa Širokog Brijega, koja je proteklu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine završila na drugom mjestu, u 1. pretkolu Europa lige igrati će protiv kazahstanske ekipe Gabala.

"Naš prvi protivnik za nas je velika nepoznanica, ali ćemo u narednom periodu pokušati saznati što više informacija o našem protivniku. Prošle sezone smo igrali proti tima iz Kazahstana, a ovoga puta, iako smo priželjkivali neku bližu destinaciju idemo u Azerbejdžan", rekao je strateg Širokog Brijega Slaven Musa, te dodao:

"Moram biti iskren pa reći da je moja želja bila ekipa sa Gibraltara".

Iako ne zna puno o protivničkoj ekipi, Musa zna ciljeve koji su postavljeni pred njega.

"Naš cilj je jasan, a to je prolazak u naredni krug. On je zacrtan i prije nego i smo saznali ime našeg prvog protivnika u kvalifikacijama za Europa ligu. Pored obaveza koje imamo prema našem klubu, želimo doprinijeti i napretku bh. kupskog nogometa, a sve to kako bi porastao koeficijent i drugim klubovima iz Bosne i Hercegovine koji će u budućnosti igrati u Evropskim takmičenjima", istakao je šef struke kluba sa Pecare na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.