Musa osvojio trofej s Cedevitom

Devet poena Muse

Musa osvojio trofej s Cedevitom

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite osvojili su trofej Kupa Hrvatske. Zagrebački tim je u večerašnjem finalu razbio ekipu Jolly Šibenik s uvjerljivih 102:66.

Nije Šibenik mogao ništa u ovom susretu protiv raspoložene Cedevite koja je tokom kompletnog meča imala rezultatsku prednost.

Stvorili su 13 poena prednosti nakon prve dionice (30:17), da bi na odmor otišli sa plusom od 17 poena, 48:31.

Potpuno razbijanje Jollyja desilo se u posljednjoj četvrtini. Ovaj dio igre je tim iz Zagreba dobio sa 29:10, te su na kraju slavili uvjerljivu pobjedu od 36 razlike.

Bh. košarkaš Džanan Musa je u osvajanju trofeja Krešimira Ćosića učestvovao sa devet poena, a najefikasniji je bio Ryan Boatright sa 16 poena.

Kod Jollyja Bruno Markulin i Duane Scott su ubacili po 13 poena.

Ovo je Cedeviti peti trofej Kupa u povijesti, a četvrti uzastopni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi