BiH večeras u Zaragozi igra protiv Južne Koreje

Musa: Pokazat ćemo da smo reprezentacija za najveće domete

Endin Čaušević

Naši kadeti večeras na Svjetskom prvenstvu u Španiji igraju treći meč grupne faze protiv selekcije Južne Koreje.

Nakon poraza u jučerašnjem meču protiv Francuske naši momci večeras će dati sve od sebe kako bi grupnu fazu završili sa dvije pobjede i plasirali se sa što boljeg mjesta. Kapiten naše selekcije Džanan Musa rekao je pred večerašnji duel sa Korejom da nemamo šta puno očekivati osim pobjede.

"Mislim da nemamo šta puno očekivati osim pobjede. Podmoranje je ta pobjeda i mi ćemo dati sve od sebe da to ostvarimo. Najbitnija stvar unatoč porazu je da smo mi ostali zajedno i kao što se vidjelo na utakmici nismo okretali jedan od drugog glavu tako da je najbitnija stvar da smo ostali zajedno i da ćemo se vratiti što jači", rekao je Musa.

Sve oči bh. javnosti uprte su u ove momke koji se bore na velikom takmičenju, te je SP u Španiji u BiH dosta više praćeniji od Evropskog prvenstva u fudbalu. To stvara i dodatni pritisak na našu ekipu, ali oni smatraju da je to i motivacija da pruže još više na parketu.

"To je mali prisak za nas, ali i sa druge strane motivacija jer mi smo prvaci Evrope i nismo ništa drugo mogli očekivati. Kada ste evropski prvaci i kada ste uradili to što ste uradili sve oči moraju biti uprte u vas. Ovo je bila jedna škola protiv Francuske i mi ćemo pokazati da je to bio samo jedan loš dan, te ćemo pokazati da smo mi reprezentacija za najveće domete", dodao je naš kapiten.

"Na ovom turniru svaka reprezentacija može pobijediti svakoga i mislim da samo zajedništvom i borbenošću mislim da Koreja nema šanse protiv nas. Svima je jasno da nam treba da pobjeda i mi ćemo dati maksimum da to ostvarimo. Idemo minut po minut, koš po koš i napad po napad, nama nije imperativ da moramo dobiti 13 razlike. To bi svakako bilo olakšavajuće, ali na koga kod dođemo mi se možemo nositi sa bilo kim samo trebamo ostati zajedno", zaključio je Musa na kraju razgovora za SportSport.ba

Podsjećamo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Južne Koreje igra se večeras od 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi