Musa: Prva utakmica će dati odgovore na mnoga pitanja

Široki Brijeg izvukao Olimpica

Musa: Prva utakmica će dati odgovore na mnoga pitanja

Prošlogodišnji osvajač Kupa BiH, Široki Brijeg na putu do polufinala ovogodišnejg izdanja morat će eliminisati sarajevski Olimpic koji tradicionalno dobro igra u Širokom Brijegu. 

„Nismo mogli dobiti laganog protivnika, tako da nismo bili opterećeni uoči žrijeba. Mislim da su šanse 50:50 i da će odlučiti neki sitni detalji, obzirom da je kvalitet nas i Olimpica trenutno tu negdje,“ kaže trener Širokog Slaven Musa, te dodaje:

„Utakmice protiv Olimpica uvijek su neizvjesne. Nema ovog puta pritiska ni kod nas, ni kod njih, i jedni i drugi smo rasterećeni što može biti dobra stvar za kvalitet fudbala. Svako se ima pravo nadati polufinalu, a vidjet ćemo kako će sve izgledati na samom terenu.“

Musa prvu utakmicu apostrofira kao mnogo važniju od uzvratne na Otoci.

„Prva utakmica će dati odgovore na mnoga pitanja. Mislim da će u 70 procenata odrediti putnika u polufinale, to je makar neki moj unutrašnji osjećaj. Olimpic je specifičan protivnik koji mnogo bolje igra na gostujućem terenu. Nama će jako važno biti sačuvati svoj gol na toj prvoj utakmici, ali naravno kao domaćin i neko ko želi proći dalje ne smijemo razmišljati samo o tome kako se odbraniti,“ smatra Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.