Musa stopama Jordana: Veliki MJ upoznao Džananove roditelje

Trener North Caroline želi Musu u svom timu

Musa stopama Jordana: Veliki MJ upoznao Džananove roditelje

O. Lekić

Mladi bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa, jedan je od najvećih talenata evropske košarke, a da predvodnik naše zlatne kadetske reprezentacije ne ostavlja nikoga ravnodušnim govori i priča koju je "donio" Dnevni Avaz.

Naime, Avaz je u svom printanom izdanju jutros objavio da je Musom fasciniran i po mnogima najbolji igrač svih vremena, Michael Jordan, koji je čak razgovrao sa Džananovim roditeljima.

"Svjestan sam da ovo zvuči nevjerovatno, ali je istina. Jordan je impresioniran Džananovim potencijalom i želio je to lično saopšti njegovim roditeljima", za Avaz je istakao Sejo Bukva, osnivač Košarkaškog kluba Koš u kojem je Musa stasao.

Prema Bukvinim riječima bh. košarkaški dragulj je nakon Evropskog prvenstva na kojem su se naši kadeti okitili zlatom na sebe skrenuo pažnju mnogobrojnih klubova, pa i onih "preko bare". Bukva tvrdi da je trener univerziteta North Caroline, gdje je Jordan počeo karijeru, izrazio želju da razgovara sa Džananovim roditeljima.

"Trener Caroline Roy Williams izrazi je želju za razgovorom sa Džananovim roditeljima. Kada su uspostavili vezu putem Skypea otkrio im je da jedan njegov prijatelj želi da ih upozna, a kada im se obratio Jordan svi su zanijemili, nisu mogli vjerovati šta se dešava. U razgovoru je spomenuto da bi Džanan mogao biti prvi izbor drafta, toliko je njegov potencijal cijenjen u SAD.", za Avaz je istakao Bukva.

Na kraju treba dodati da je Bukva u razgovoru za Avaz naglasio da Jordan kao NBA zvaničnik nije mogao pregovorati sa Džananovim roditeljima o nekom angažmanu bh. reprezentativca, odnosno da je samo izrazio želju da kao Williamsov prijatelj upozna Džananovvu porodicu.

Podsjetimo, Musa trenutno igra za Cedevitu, za njegovim uslugama zainteresirani su brojni klubovi, a na kraju sezone naš mladi košarkaš bi trebao potpisati svoj prvi profesionalni ugovor. Da li će to biti za Cedevitu ili neki drugi evropski klub, ili će se pak otisnuti "preko bare", ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi