Musa: Sutrašnji derbi neće odlučiti prvaka

Trener Širokog pred Zrinjski

Musa: Sutrašnji derbi neće odlučiti prvaka

Rana iz Zenice još uvijek je svježa, a pred Slavenom Musom i njegovim izabranicima novi je težak ispit. 

Ispit koji u konačnici Širokom Brijegu može donijeti naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Na suprotnoj strani stajat će Zrinjski koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi.

„Što se tiče kup utakmice u Zenici, svu odgovornost preuzeo sam na sebe i držim kako igrače zbog jednog tako blijedog izdanja ne treba kažnjavati. Objektivno mi možemo proći Čelik usprkos tom zaostatku koji je mogao biti i veći da nismo imali raspoloženog Soldu na golu, ali i manji da nam je u završnici priznat pogodak, koji je po meni bio posve regularan. Nije nama Čelik nikakav problem, mi smo sami sebi bili najveći problem u toj utakmici,“ izjavio je Slaven Musa, te najavio sutrašnji meč u Mostaru:

„Mi ne znamo igrati na remi i u derbiju protiv Zrinjskog, uz puno poštovanje prema protivniku, ići ćemo na pobjedu. Zrinjski je u ovoj utakmici favorit zbog domaćeg terena, podrške navijača, većeg izbora igrača i naših problema sa nastupom Ivice Džidića, Landeke i Pehara, ali vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni i motivisani za osvojiti sva tri boda. Posebnu pažnju trebamo obratiti na Đurića, Crnova i Nikolića. Ulog u derbiju je veliki, ali, opet, mišljenja sam njegov ishod neće odlučiti novog prvaka, jer nakon ovog dvoboja Zrinjskog i Širokog Brijega preostaje nam još pet teških utakmica.“

NK Široki Brijeg i proizvođač sportske opreme JAKO jučer su produžili višegodišnju saradnju potpisivanjem ugovora vrijednog 150.000 KM na godišnjem nivou. Ugovor su potpisali Stanko Gojević u ime kompanije JAKO i sekretar NK Široki Brijeg Dragan Soldo, izrazivši tom prilikom obostrano zadovoljstvo zbog nastavka uspješne saradnje.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.