Musa: Utakmica na Grbavici nam može mnogo dobrog donijeti

Optimizam u Širokom Brijegu

Musa: Utakmica na Grbavici nam može mnogo dobrog donijeti

Pobjedom nad Vitezom na domaćem terenu Široki Brijeg najavio je derbi narednog kola. Tim Slavena Muse gostovati će na Grbavici kod aktualnog prvaka.

„Dobro je bilo protiv Viteza, imam dosta razloga za zadovoljstvo mada uvijek smatram da može bolje i da tomu treba težiti. Bili smo opasni iz prekida, imali smo nekoliko dobrih prilika, a protivnika smo kvalitetno neutralizirali pa nam nisu ozbiljnije ugrozili gol. U drugom dijelu smo ih držali daleko od gola i probleme nam nisu uspjevali stvoriti mada su ovdje došli rasterećeni s ciljem da se nadigravaju. Rezultatom sam zadovoljan, a što se tiče igre moglo je i bolje. Možda nam je nedostajalo malo kreacije u igri prema naprijed,“ smatra Musa.

Naredno kolo donosi veliki derbi na Grbavici gdje Široki Brijeg u slučaju trijumfa može zasjesti na čelo tabele.

„Pripremamo se za Željezničar sa kojim u posljednje vrijeme imamo pozitivan skor. Nema nekih tajni tu, naša je prednost što ćemo biti vjerovatno kompletni za razliku od Željezničara, a njihova domaći teren i navijači. Mi u posljednje vrijeme sa Željezničarom igramo dobro kako u prijateljskim, tako i u službenim utakmicama, i naravno optimisti smo po pitanju te utakmice koja nam može dosta dobrog donijeti. Kvalitet je tu negdje, osim nas i Željezničara tu su još Zrinjski i Sarajevo dok priključak hvataju Borac i Olimpic.“

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.