Musa za evropsko zlato nagrađen stanom

Bihać dočekao evropskog prvaka

Musa za evropsko zlato nagrađen stanom

M. Šljivak

Jedan od najvećih sportskih uspjeha grada Bihaća, osvajanje titule evropskog prvaka i brilijantnu partiju Džanana Muse u finalnoj utakmici , građani Bihaća sinoć su proslavili na spektakularnom dočeku na središnjem gradskom trgu.

"Mislio sam da nakon Sarajeva neće biti spektakularniji doček u Bihaću, ali upravo se desilo suprotno i sinoć je zaista moje srce bilo ispunjeno. Ma da je Los Angeles spremio doček sinoćnji u Bihaću bi mi bio draži. Hvala svima na podršci i darovima koje su mi uručili i sada se okrećem novim sportskim izazovima i borbi za mjesto u svom matičnom klubu KK Cedeviti",kazao je Musa. 

Dan poslije velikog dočeka, u gradskoj upravi Bihaća za Džanana i njegovu porodicu organiziran je prijem na kojem su gradonačelnik Emdžad Galijašević i  premijer USŽ-a Izudin Saračević još jedanput u ime svih  Krajišnika čestitali mladom Džananu na osvajanju titule evropskog prvaka, ali i na postupcima i djelima koji promovira grad Bihać i Unsko-sansku županiju .

"Finale je bilo nezaboravno i zaista svi smo bili ono što kažu na iglama tokom cijele utakmice, ali naši momci predvođeni  Džananom  pokazali su sav svoj talent i pokazali kako se bori za državu BiH. Čestitam porodici Musa, ali i njegovom prvom treneru Edisu Subašiću koji je prepoznao Džananov talenat. Džananov uspjeh grad Bihać nagraditi će kupovinom stana i to je najmanje što smo mogli uraditi za našeg evropskog prvaka", kaže gradonačelnik Galijašević.

Džananu Musi, za postignute izuzetne rezultate u oblasti sporta,  uspjehe u sportskim takmičenjima u zemlji i inozemstvu, te promocije i razvoja sporta na području grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona Gradsko vijeće Bihaća ove godine na svečanoj sjednici povodom Dana grada Bihaća 26. februara dodijelilo je nagradu “Japodski konjanik”. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.