Kapiten BiH nakon pobjede

Musa: Za sve je zaslužan tim, a ne samo pojedinac

E. Čaušević

Kadeti Bosne i Hercegovine ostvarili su danas pobjedu u prvoj utakmici Svjetskog prvensta u košarci protiv Dominikanske Republike.

Našu selekciju danas do pobjede vodio je sjajni Džanan Musa koji je Dominikancima postigao 32 poena. Kapiten ove selekcije nakon utakmice za SportSport.ba kazao je uprkos današnjoj ubjedljivoj pobjedi naša ekipa može odigrati dosta bolje.

"Nezahvalno je reći nakon pobjede od 25 razlike da nismo dobro odigrali, ali mora se priznati da nismo bili na svom nivou. Mi možemo puno bolje i nadam se da ćemo to pokazati i da ćemo sam rasti iz utakmice u utakmicu", rekao je Musa.

Komentar na njegovu sjajnu partiju u današnjem meču protiv Dominikanske Republike:

"Mislim da bez njih ne bi bilo moguće, za sve je zaslužan tim, a ne samo jedan pojedinac. Naravno, ja sam tu kapiten i moram iskočiti iz tog kolosjeka da povučem svoju ekipu. Ja sam zadovoljan svojom partijom i svojim saigračima".

Musu smo pitali i šta misli o iznenađujućoj pobjedi Južne Koreje protiv Francuske u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva.

"To je još jedan dokaz pokazatelj da na ovom Svjetskom prvenstvu ne igraju slabe reprezentacije. Koreja je iznenadila odmah iznenadila Francusku i nama se čini da je pobjeda nezaslužena po imenima. To je samo pokazatelj da se ne smijemo opustiti i da svaku utakmicu moramo igrati kao finale", dodao je kapiten BiH.

Naši igrači i danas su imali podršku s tribina u Zaragozi, a Musa se zahvalio svima koji su došli da podrže ovu ekipi.

"Mislim da smo zaslužili to kroz EP i kroz onih 50.000 ljudi da imamo podršku u Zaragozi. Mi smo zahvalni što smo Bosanci i Hercegovci i zahvalni smo ovim ljudima što su došli da nas podrže", zaključio je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi