Musa: Želimo izbjeći ekipe iz Azerbejdžana i Kazahstana

Šef stručnog štaba Širokog Brijega

Musa: Želimo izbjeći ekipe iz Azerbejdžana i Kazahstana

Samir Mlaćo

Nakon što su prvih sedam dana pripremali se u kampu „Musa Karačić“ nogometaši Širokog Brijega preselili su  u svoju staru ljetnu bazu Kupres gdje će boraviti do 18.juna.

Nakon priprema na Kupresu planirano je i odigravanje prijateljskih susreta, a sve kako bi se ekipa što bolje spremila za prve utakmice kvalifikacija za Evropa ligu. Šef stručnog štaba tima sa Pecare Slaven Musa imat će veoma težak posao  s obzirom da se od njegove momčadi očekuju dobri rezultati.

"Radit ćemo ovdje na podizanju fizičke pripreme  ali i uigravanju ekipe. Imamo par novih igrača, ali ostao je gro ekipe iz prošle sezone tako da to neće biti problem. Mi se moramo već taktički pripremati jer za 15-tak dana igramo tu prvu utakmicu u Evropi", kazao je Musa za SportSport.ba.

Dok se ekipa vrijedno sprema, čelnici i treneri kluba već razmišljaju o mogućem protivniku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Definitivno priželjkujemo San Marino, nije daleko, tu su blizu. Ne bih željeli Ordabasy i iz Kazahstana, a mi smo malo u povlaštenom položaju u odnosu na Slobodu i Radnik, jer smo nosioci u prvom pretkolu. Definitivno ne bih želio da idemo daleko, jer dva puta zaredom smo imali Azerbejdžan i Kazahstan. To su zemlje koje ulažu mnogo u nogomet i imaju odlične ekipe. To su moje želje koga ne dobiti, a ovamo San Marino, Andora"..., dodao je iskusni stručnjak sa Pecare za naš portal. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti