Musemić: Bosna Sema posjeduje kvalitet, ali mi smo favoriti

Četvrtfinale Kupa BiH

Musemić: Bosna Sema posjeduje kvalitet, ali mi smo favoriti

D. Kurbegović

Nakon minimalnog poraza na Grbavici, fudbaleri Mladosti se okreću prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će na stadionu u Doboju sutra u 15 sati ugostiti ekipu Bosna Seme.

U taboru Mladosti su već ranije najavili kako će sve snage usmjeriti na Kup BiH budući da su bili svjesni da će teško izboriti plasman u Ligu za prvaka naše zemlje. Trener ekipe Mladosti, Husref Musemić je svjestan da ulogu favorita moraju opravdati na terenu koji nakon novih padavina neće biti nimalo lagan za igru: 

''Da smo prije ždrijeba u Vogošći imali priliku koga da biramo u četvrtfinalu sigurno bi to bila ekipa Bosna Seme, oni svakako posjeduju određeni kvalitet, ali ždrijeb nam je bio maksimalno naklonjen. Prihvatamo ulogu favorita, ali to isto tako moramo pokazati na terenu. U ovom momentu naše ambicije su više vezane za Kup nego za ligu, tako da ćemo u susret ući maksimalno koncentrisani i pokušati doći do pobjede i dobre prednosti pred uzvrat.''

Među igračima Mladosti vlada optimizam a svoje mjesto u startnih 11 u sutrašnjem duelu trebao bi zauzeti Pavle Sušić koji se uspješno oporavio od povrede.

''Favoriti smo za prolazak u polufinale Kupa BiH, ali taj prolaz moramo obezbjediti na terenu. U oba susreta moramo dati svoj maksimum. Svi smo shvatili važnost ove utakmice i pružit ćemo svoj maksimum kako bi već sutra obezbjedili dobar rezultat pred uzvrat u Sarajevu'', rekao je Sušić.

U preostala tri susreta sastaju se: Sarajevo – Travnik, Radnik – Željezničar i Zrinjski – Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Susret između Mladosti DK i Bosna Seme je na rasporedu sutra u 15 sati na stadionu u Doboju. Pravdu na ovom susretu dijelit će Husein Terzić (Travnik) s asistentima Sretenom Udovičićem (Prijedor) i Bojanom Maksimovićem (Modriča). Četvrti sudija je Emir Spahalić (Mostar). Za delegata susreta imenovan je Ekrem Ibreljić (Fojnica), dok je posmatrač suđenja Željko Perić (Mostar).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi