Musemić: Da sam birao, ne bih izabrao Sarajevo

Trener Slobode o žrijebu:

Musemić: Da sam birao, ne bih izabrao Sarajevo

Fudbaleri tuzlanske Slobode će u četvrtfinalu Kupa BiH snage odmjeriti sa aktuelnim prvakom Sarajevom.

Veliki derbi starih rivala bit će odigran već 9. marta na stadionu Tušanj, a na pitanje da prokomentariše žrijeb Husref Musemić je priznao da ovakav ishod nije priželjkivao.

"Da sam ja birao, sigurno ne bih izabrao Sarajevo! Bilo je tu još jakih, ali i slabijih timova, no nakon Čelika očigledno je da nas žrijeb ne mazi ove godine. Ipak, svjesni smo šta nas čeka narednih mjesec dana", kazao je trener Musemić u razgovoru za klupsku stranicu.

Musemić smatra da se Sarajevom ne treba baviti sada.

"Mi prije utakmice sa Sarajevom imamo dva teška prvenstvena meča. Tek poslije njih ćemo se baviti Sarajevom. Pred nama je mnogo posla i u kratkom periodu ćemo odigrati puno utakmica. Biće tu u martu i teških terena, svega...Dolazi "Dan D" kada će igrači pokazati šta i koliko znaju. Predsjednik nam je obezbijedio vrhunske pripreme, mi u stručnom štabu smo učinili sve da ih najbolje pripremimo, a vrlo brzo će doći vrijeme kada će naši igrači pokazati koliko su se pripremili. U kakvom su mentalnom i fizičkom stanju."

Sloboda će posljednji test u Turskoj imati protiv Dinama iz Minska. 

"Nećemo puno mijenjati. Planiram napraviti četiri, eventualno pet izmjena. Atmosfera u ekipi je dobra, Ordagić je počeo pomalo trenirati sa ekipom i mislim da smo u Antaliji napravili dobar posao. Uskoro se vraćamo kući gdje ćemo se osvježiti i odmoriti pred utakmicu sa Borcem", kaže trener Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica protiv Dinama iz Minska igra se sutra sa početkom od 16 sati. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi