Trener FK Sarajevo

Musemić: Favoriti smo, ali bodove unaprijed ne upisujemo

U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči subotnje utakmice 7. kola Premijer lige u kojoj bordo tim dočekuje Vitez. 

Novinarima se tim povodom obratio šef stručnog štaba Husref Musemić. 

Pauza je dobro došla s obzirom na situaciju u kakvoj se nalazimo, a i rezultat iz Banjaluke nam je dao dodatno samopouzdanje. Pauzu smo iskoristili na najbolji mogući način. Ja sam neko ko je rijetko kad zadovoljan, no ono što sam vidio u proteklim danima dalo mi je nadu da ćemo izaći iz ove krize. Ukoliko 50 odsto prenesemo na teren ono što smo radili na treninzima, bit će dobro. Opće poznato je da situacija nije sjajna", kazao je Musemić i nastavio:

"Da nisam vjerovao u ovaj kadar, u sebe, vjerovatno ne bih ni prihvatio poziv iz Sarajeva. Četiri godine su prošle od mog prošlog mandata, vjerovatno sam sada pametniji i bolji kao trener, a za mene je u ovom trenutku posebno bitno da sam pun elana i želje za radom."

Novih igrača, kako kaže, najvjerovatnije neće biti. 

"Sarajevo je deficitarno na štoperskoj poziciji, ali teško je sada naći kvalitetnog igrača. Pokušali smo nešto sa Damčevskim, no on je dobio prihvatljiviju ponudu i poštujemo njegovu odluku. U ovom trenutku se trebamo okrenuti trenutnom kadru i pokušati s njim što više ostvariti." 

Dotakao se Musemić i utakmice protiv Viteza. 

"U sportu je jako opasno ranije upisati bodove. Normalno je da smo favoriti, da igramo kući, ali uz maksimalno poštovanje prema Vitezu želimo da dođemo do pobjede i ja se nadam da ćemo to ostvariti. U ovom trenutku smo kvalitetniji", dodao je Musemić koji protiv Viteza na raspolaganju neće imati Stanojevića, Ivetića i Rahmanovića.

Osvrnuo se i na pritisak navijača koji vlada u posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nije problem u navijačima, oni su samo navikli na bolje rezultate i s pravom očekuju više. Sarajevo je u bh. okvirima je kao što je Real u Španiji, ili Bayern u Njemačkoj... Mi ćemo se potruditi da u narednom periodu opravdamo očekivanja. Onaj ko želi da radi i igra u Sarajevu, mora se s tim nositi." 

Utakmica između Sarajeva i Viteza se igra u subotu na stadionu Koševo s početkom u 16:30 sati. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti