Bordo tim sutra dočekuje Radnik

Musemić: Hodžić je eliminisao sam sebe, Bekić nema kontinuiteta u radu

Samir Mlaćo

FK Sarajevo se nakon 11. odigranih kola u Premijer ligi BiH nalazi na liderskoj poziciji. 

Bordo tim igra sjajno ove sezone, a sutra će na svom Koševu ugostiti ekipu Radnika iz Bijeljine.

Svakako da su bordo momci favoriti u ovom meču, ali to će trebati da opravdaju na zelenom terenu. Pred ovaj meč danas su govorili šef struke FK Sarajevo Husref Musemić i defanzivac ove ekipe Amer Dupovac. 

Nekako sve ide brzo, takav je ritam. Radnik igra kvalitetno i hoće se nadigravati. Bilans sa njima nam nije sjajan, neće biti lako, ali potrudit ćemo se da odigramo bolje nego sa Širokim. Imamo dobru atmosferu u ekipi i želimo to iskoristiti", rekao je Musemić koji se potom osvrnuo i na kvalitet ekipe Radnika.

"Vole igrati otvoreno i to je dobro za nas. Đurić je kvalitetan igrač a imaju jos par igrača na koje treba obratit pažnju. Ne smijemo dovesti sebe u situacija da ganjamo rezultat, to je primarni cilj".

Rezime dosadašnjeg dijela sezone:

"Nisam zadovoljan. Moramo biti još bolji. Igramo na dva fronta. Daleko je kraj maja 2019. godine, a trebali smo do sada imati tri ili četiri boda više. Uvijek može bolje. Raspored je zgusnut. Neki igrači su umorni, ali iz svakog izvlačimo maksmum".

Trener Sarajeva se osvrnuo i na dvojicu svojih igrača, Bekića i Hodžića.

"Bekić nema kontinuiteta u radu. Jučer se opet žalio na povredu.
Hodžić je eliminisao sam sebe, nisam bio zadovoljan njegovim radom i ponašanjem. Tako je to u ovom poslu. Sada igra Pidro koji nije bio među 23 kada je Hodžić igrao".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Defanzivac Dupovac je dodao:

"Pred nama je teška utakmica. Dužnici su nam za poraz u prvom dijelu. Neće biti lako, ali atmosfera je dobra i nadamo se pobjedi.
Ritam nam nije problem svakako volimo više igrat nego trenirati", poručio je on.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bebi
hodzica mozda nema zato sto jedini ima petlje da se ponasa odraslo i kaze sto misli i nije niciji dupelizac. To sto neko nije sposoban za zrelu komunikaciju to je druga prica. Treba nastaviti sa psovkama, to je pravi primjer ponasanja jednog trenera ;)
18 45
almir22
Zrela komunikacija je potreban i ista se dešava unutar kolektiva, a ne javno da ispadne mangup, on na terenu treba da pokaže puno puno više da bi mogao nešto komentarisati. Nisam pobornik psovki i galame, ali to kod nekih ljudi zbog temperamenta ne možeš promjeniti, na što utiče i adrenalin u tim trenucima. Husref je čovjek koji voli Sarajevo iz dubine duše i daj svoj maksimu, pa nekad i griješi kod kasnog uvođenja pojedinih igrača, neka oni svi dadnu svoj maksimum kao Husref pa nam niko neće moći parirati u premijer ligi. To treba od njih tražiti ali ne psovkama i vrijeđanjem njih i njihove porodice.
17 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi