Musemić i Hebibović složni: Radniku respekt, nama bodovi

Press konferencija pred utakmicu s Radnikom

Musemić i Hebibović složni: Radniku respekt, nama bodovi

Fudbaleri Sarajeva su okončali svoj nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa sada vraćaju svoj fokus na Premijer ligu BiH.

Bordo tim će u ponedjeljak (20:30) na Koševu ugostiti bijeljinski Radnik u utakmici 5. kola Premijer lige BiH, a tim povodom je danas u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija na kojoj su se okupljenim novinarima obratili trener Husref Musemić i Anel Hebibović. 

"Prije svega, iskoristio bih priliku da čestitam svojim igračima na onome što su pokazali u Bjelorusiji. U ove četiri  evropske utakmice smo pokazali da možemo, da imamo kvalitet, a na kraju smo sigurno bogatiji za jedno novo iskustvo. Sada se okrećemo prvenstvu u kojem smo relativno dobro startali, cilj nam je nastaviti gdje smo stali", kazao je trener Musemić, pa se osvrnuo na narednog protivnika:

"O Radniku ne treba pretjerano trošiti riješi. Protiv njih nikada nije lako. Igrali na domaćem terenu ili u gostima, svejedno je, oni se svugdje žele nadigravati i doći do pozitivnog rezultata. Ipak, vjerujem kako mi imamo snage i svježine da na kraju utakmicu riješimo u svoju korist", istakao je Musemić.

Ahmetović u Bjelorusiji nije igrao od prve minute, no sada je spreman.

"Vjerujem kako ćemo moći računati na njega protiv Radnika. U Bjelorusiji je igrao poluvrijeme, takav je bio dogovor u svlačionici... Pokušali smo s njim u napadu da nešto napravimo, dođemo do pogotka, ali, eto, nismo uspjeli."

Predstojeći meč kratko je prokomentarisao i Hebibović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Radnik je veoma kvalitetan tim koji bolje igra u gostima. Iako u sezonu nisu ušli bajno, to ništa ne treba da predstavlja, jer doći će ovdje s namjerom da slave. Sve u svemu, mi imamo svoju računicu i vjerujem kako ćemo slaviti", poručio je ofanzivac Sarajeva vjerujući da će se Sarajevo vratiti na nivo na kojem je bilo prije evropskih utakmica. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Ma šta se kome imaju oglašavati po pitanju igrača koji nisu tu. Ako krše klupku disciplinu neka ih suspenduju, ako odbijaju novi ugovor nek sjede kod kuće kao Adukor i tačka. Nikad liga neće napredovati ako će naši najjači klubovi služiti kao servis igračima kroz koji će podići formu i ispaliti se odavde. Treba graditi samopoštovanje i ozbiljnost. Puna podrška upravi FKS
1 0
Šulc
Sta je sa Oremusom pa nisu slomili nogu i tako nesto slicno ne spominjete ih nikako
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi