Trener Sarajeva na presici nakon osvajanja Kupa BiH

Musemić: Igrači su dobili dodatni motiv da izdrže kada smo ostali sa desetoricom

Sarajevo je danas došlo do trofeja osvajača Kupa BiH. Iako su izabranici Husrefa Musemića poraženi sa 1:0 od Širokog u revanšu finala na Pecari, stigli su do trofeja zbog domaće pobjede od 3:0 u prvom meču.

Na press konferenciji nakon utakmice na Pecari okupljenim novinarima se obratio strateg novog osvajača Kupa BiH, Husref Musemić.

"Prvih 15 minuta drugog poluvremena Široki je napravio jako dobar pritisak gdje se mi nismo uspjeli snaći. Široki je imao svoje šanse koje nije iskoristio. Čini mi se da smo bolje stajali kada smo ostali sa 10 igrača, to je vjerovatno dalo igračima neki dodatni motiv da izdrže", izjavio je Musemić, pa nastavio:

"Kraj je prvenstva, igrači su umorni, to se i danas vidjelo. Naravno da nisam zadovoljan kako smo igrali, ali to više nije tako bitno, bitno je da smo osvojili trofej. U polufinalu smo eliminisali Zrinjski, u finalu bili bolji od Širokog - mislim da je zasluženo".

Dupla kruna?

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"U subotu imamo utakmicu sa Zvijezdom 09 u kojoj smo apsolutni favoriti i nadam se da ćemo pobijediti i osvojiti titulu prvaka BiH, pa tako i duplu krunu", poručio je Musemić.

"Mi smo danas bili bez dva važna centralna vezna igrača, igrali smo sa dva poptuno nova igrača. Možda je i to jedan od razloga zbog kojeg je danas bilo ovako, ne umanjujući ono što je napravio Široki", istakao je Musemić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Specijalan pozdrav za mamu i sestru @analiticara od glavonje husrefa i mene posebno... ja i husref cemo se dogovoriti koji ce koju
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti