Trener FK Sarajevo nakon derbija

Musemić: Kod 2:1 smo trebali riješiti utakmicu

Endin Čaušević

Fantastičnu utakmicu večeras su odigrali vječiti rivali Željezničar i Sarajevo, a meč petog kola Premijer lige BiH na kraju je završio rezultatom 2:2.

Na press konferenciji koja je održana nakon utakmice Želje i Sarajeva trener bordo tima Husref Musemić kazao je da je ovo bio odličan derbi.

"Kao što sam rekao jučer imat ćemo sve uslove za igru. Ponudili smo dosta večera, puno lijepe igre i golova. Mogli smo riješiti meč kod 2:1 kada smo imali nekoliko šansi, ali nemam šta da zamjerim svojim igračima. Mislim da smo mogli to riješiti ranije, ali to je fudbal!", rekao je Musemić.

"Rahmanović je odigrao sjajan meč i umorio se i tražio izmjenu. Imamo za čime žaliti, ali to je fudbal. Stalno pričamo o terenima, ali pokazali smo kada imamo uslove uvijek pružimo više. O odbrani neću puno jer su obje ekipe igrale otvoreno i to je normalno u ovoj utakmici. Ovo su najbolji uslovi u kojima smo igrali. Kažu mi mnogo kako se žali na teren, ali vidjeli ste večeras. Teren? Pa, je li vi idete u Zagreb makadamom? Kada je teren dobar onda je lakše i igrati što je logično".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi