Sloboda se priprema za Željezničar

Musemić: Nadam se da ćemo titulu slaviti i mi i Leicester

E. Škorić

Na stadionu Sloge u Simin Hanu danas su nogometaši Slobode odradili trening.

Po želji šefa stručnog štaba Husrefa Musemića, igrači Slobode su umjesto na Tušnju trenirali u Simin Hanu.

Iako je dva dana do "sudbonosne" utakmice, a takva je čini se svaka naredna za Tuzlake, igrači djeluju potpuno smireno - treniraju kao i pred svaku drugu utakmicu. Euforija se prevelika ni ne osjeti.

Musemić i njegovi pomoćnici pripremaju igrače za Željezničar, za derbi 22. kola. Suočeni s dosta problema (kartoni, povrede), Tuzlaci ipak razmišljaju optimistično pred subotnji meč.

Treningu je prisustvovao i predsjednik Slobode Azmir Husić, koji je u društvu direktora kluba Sabahudina Vugdalića posmatrao igrače kako daju sve od sebe na treningu da se "dopadnu" Musemiću i nađu svoje mjesto u početnom timu protiv gostiju iz Sarajeva.

Vidi video!

Pobjede nad Vitezom i Sarajevom u Kupu dala su krila, ali opuštanja ne smije biti. Sloboda jeste lider, ali Zrinjski puše za vratom. 

"Još jedna teška utakmica u kratkom vremenu. Željo u dobroj formi kao i mi, pa nas očekuje neizvjesna utakmica. Osim toga, imamo kartoniranih i povrijeđenih igrača, ali daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat", izjavio je Musemić za SportSport.ba. 

"Željo se već uigrao, ima dosta kvalitetnih igrača, tako da će nam biti stvarno teško", dodao je.

"Prvi sam počeo da nas poredim s Leicesterom. Nadam se da ćemo i mi, a i oni izdržati do kraja i slaviti titulu", zaključio je uvijek susretljivi Musemić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Tuzli danas sunčano, nadaju se da će ovako vrijeme biti i za vikend, a prognoze su pozitivne. Već su puštene i karte u prodaju i interes je veliki. Ulaznice će domaći navijači moći da kupe na standardnim prodajnim mjestima.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi