Navijači Mladosti stali u odbranu Mirze Rizvanovića

Nakon današnjeg autogola

Navijači Mladosti stali u odbranu Mirze Rizvanovića

Defanzivac Mladosti Mirza Rizvanović postigao je danas bizaran autogol na meču svog tima protiv Viteza.

Nakon što je primio mnogo optužbi na svoj račun, u odbranu ovog fudbalera stali su najvatreniji navijači ekipe iz Doboja kod Kaknja.

Njihovo saopštenje na zvaničnoj Facebook stranici prenosimo u cjelosti:

"Naša Mladost je danas teško poražena od Viteza rezultatom 3:0. Prvi gol je nesretno i nespretno postigao jedan od onih koji su svoju odanost našem klubu dokazali i pokazali tamo gdje treba - na terenu, bezbroj puta. Zli jezici su odmah napali čovjeka o kome ne znaju ništa. Svjesni smo u kakvom je stanju naš fudbal, svjedoci smo više od drugih lakrdija koje se dešavaju u gotovo svakom kolu. Najbolje smo sudijske nepravde, otvoreno 'povaljivanje' osjetili na svojoj koži bezbroj puta. No prije nego kažete nešto o čovjeku koji je tema brojnih naslova nakon tog auto gola, da vam mi kažemo par stvari o njemu:

Rizvanović Mirza s nama je pune 3 godine, dio je šampionske generacije FK Mladost koja je prvi puta ikada uvela naš klub u BHT Premijer ligu.

Rizvanović Mirza je čovjek koji se ne štedi, ni na treningu, ni sebe ni druge, ide do kraja i ide maksimalno jako.

Rizvanović Mirza je išao glavom gdje mnogi ne bi ni pomislili da idu kopačkom, sve za svoj tim, za svoje suigrače, za svoje navijače.

Rizvanović Mirza je čovjek bez mrlje na karijeri, bez i jednog jedinog detalja koji bi njegovo ime stavio u negativan kontekst.

Rizvanović Mirza je naše povjerenje stekao davno, na bezbroj načina, i jedna mala sitnica kakva je ovo ni najmanje ne dovodi u sumnju njegovu odanost i njegov kvalitet.

Mirza je divna osoba, otac i muž, prijatelj i to najbolje znaju oni koji ga poznaju, mi imamo čast i sreću da smo jedni od tih. Još uvijek vidimo njegove suze onog sedmog juna kad smo skupa izborili tu veliku pobjedu, to su bile suze sreće, iskrene kakav je i sam naš Rizva.

Rizva, glavu gore, dusmana je bilo i biće, idemo dalje u nove tekme i nove pobjede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Legija te voli!", poručili su navijači Mladosti. 

Podsjetimo, njihov klub je danas poražen sa 3:0 u gostima kod Viteza.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije