Musemić: Mnogo je razloga koji su doprinijeli najvećem padu jedne ekipe u njegovoj trenerskoj karijeri

Trener Sarajeva pred duel u Bijeljini

Musemić: Nismo izvodili nikakve karafeke

Fudbaleri Sarajeva u nedjelju će pokušati konačno odigrati utakmicu kakve su znali igrati u jesenjem dijelu. Nakon meča sa Širokim, gostuju Radniku koji će ih dočekati potpuno rasterećeno. 

Trener Husref Musemić vrlo je emotivno proživio i remi protiv Slobode gdje je odstranjen s klupe, ali i poraz u Širokom koji je odgledao sa tribina. Sarajevo tako sada za trećeplasiranim Širokim zaostaje pet bodova.

Tokom ove sedmice Musemić je produžio ugovor sa Sarajevom, da ne bi bilo da je i on pod pritiskom, ako su već igrači, a za SportSport.ba je danas priznao da nikada nije bio u sličnoj situaciji kao trener.

"Ja nikada nisam u trenerskoj karijeri imao ovako dugu krizu. Svaki dan pokušavamo da odgonetnemo šta je, uključujući i da li smo mi u stručnom štabu nešto pogriješili. Ali činjenica je da mi u svome radu nismio puno mijenjali, radili smo kao i prošle polusezone. Jednostavno poklopilo se mnogo stvari i dugo ovo traje, ali trudit ćemo se da što prije izađemo", kazao je Musemić i apostrofirao šta mu je najnejasnije, šta ga najviše nervira:

"U trenutku kada sam ja došao, Sarajevo je imalo pet bodova. Mi smo međutim ubrzo postali najefikasnija ekipa i od takve ekipe mi smo došli u situaciju da ne možemo da stvorimo kako treba priliku. Nema veze hoćemo li dati gol, nego ne možemo da stvorimo šansu...

Nije vađenje, ali puno stvari se poklopilo. Ja sam recimo znao da će se odlazak četiri naša igrača za reprezentaciju u SAD obiti o glavu i ekipi i njima. Kada su se vratili u Antaliju oni su sedam dana hodali kao drogirani. Drugo odigrali smo dvije-tri utakmice na lošim terenima, kiksali, odmah se gubi samopouzdanje, odmah je pritisak, pa nekoliko povreda... Sve su to stvari koje su doprinijele da dođemo u ovakvu situaciju."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako Sarajevo ne zaostaje mnogo za Širokim, Musemić smatra da s igrom kao na Pecari nije moguće napraviti ništa ozbiljnije. Igrači kao da su bježali od lopte, krili se, igrali u ogromnom strahu.

"Ono što sam rekao, ponovit ću: Nismo ništa eksperimentisali, niti izvodili nikakve karafeke. Imam 57 godina, ne znam koliko sam pametan i stručan, ali volio bih da mi neko objasni šta nam se dešava, da ne bude samo eto puka slučajnost."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Hebibovic nije igro u sirokom to je... :)
1 3
muhamedhulk
posto kazes da ne znas sta je problem, evo ti odgovor: -1- ne igras sa igracima koje si najvise koristio na pripremama -2- nemas damu da izbacis one igrace koji nisu u formi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi