Pred derbi sa Širokim Brijegom

Musemić: Pozitivan rezultat za nas je pobjeda

S. Mlaćo

Nakon sigurne pobjede nad NK Vitez (4:0), nogometaši Sarajeva okrenuli su se derbiju 8. kola u kojem će na svom stadionu ugostiti Široki Brijeg.

U bordo timu pred ovaj meč vlada pozitivna atmosfera, a svi se nadaju novoj pobjedi koja bi dala vjetar leđa za nastavak sezone. Na današnjoj press konferenciji medijima su se obratili šef struke Husref Musemić i prvotimac Perica Ivetić.

"Sutra nas čeka zahtjevna utakmica i kvalitetan protivnik. Široki Brijeg je pokazao svoje kvalitete, a za nas je pozitivan rezultat pobjeda. Gosti su jako nezgodni i moramo biti motivisani i borbeni, te jako pametni. Trenažni proces je protekao odlično, nemamo kažnjenih ni ozlijeđenih. Hadžić neće vjerovatno konkurisati za ovaj meč i ne bismo željeli da ga preopteretimo i tu moramo biti jako oprezni", kazao je Musemić.

"Ne znam da li će biti puno promjena u sastavu u odnosu na Vitez. Široki Brijeg je puno kvalitetniji od Viteza i mi ćemo se tako ponašati. Adukor će biti na klupi i bitno je za nas da imamo što više igrača kako bi došli do željenog cilja. Široki Brijeg voli da igra sa tri igrača u odbrani, te dosta mijenjaju sistem u toku meča. Opasni su u svakom trenutku i mi imamo maksimalan respekt prema njima", dodao je iskusni stručnjak.

Govorio je šef struke bordo tima i o Joachimu Adukoru, nogometašu iz Gane.

"To je igrač koji ima kvalitet i sigurno da će nam biti od pomoći. Vidjet ćemo. Šteta je što nije bio sa nama na pripremama u Čitluku".

Očekivanja od sutrašnjeg meča otkrio je i iskusni Perica Ivetić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vraćam se u ekipu, vrijedno sam radio i nadam se da ću u datom trenutku pomoći ekipi da ostvari ciljeve. Mogu reći da smo se dobro spremali za Široki Brijeg, posvetili mnogo njihovoj formaciji sa tri čovjeka nazad. Rezultat neće izostati ako dadnemo maksimum, a Široki Brijeg je naš dužnik iz finala Kupa. Nadam se da ćemo se navijačima bar malo odužiti za taj meč", dodao je Ivetić.

Meč između Sarajeva i Širokog Brijega igra se u subotu sa početkom u 19 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi