Visoka novčana kazna za Nermina Crnkića

Oglasili se sa Koševa

Visoka novčana kazna za Nermina Crnkića

S. Mlaćo

Ofanzivac Nermin Crnkić i u narednoj sezoni nosit će dres FK Sarajevo.

Iako je bio blizu odlaska, Crnkić se vratio u glavni bh. grad, te vrijedno trenira. Ipak, očekuje ga novčana kazna, a odluku o tome kada će se priključiti prvom timu donijet će šef struke bordo tima Husref Musemić.

Iz FK Sarajevo oglasili su se saopštenjem za javnost i upoznali navijače sa statusom Crnkića, a saopštenje prenosimo u cjelosti.

"U skladu sa disciplinskim pravilnikom Fudbalskog kluba Sarajevo, Bordo klub je uputio zahtjev igraču profesionalcu, Nerminu Crnkiću, dana 9. jula tekuće godine, koji ima važeći ugovor sa našim klubom do 30.6.2018. na izjašenjenje zbog neprijavljenjog izostanka sa treninga i zvaničnih utakmica prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo.

Igrač nije ispoštovao traženu formu, te se na izjašnjenje odazvao u srijedu, 13. septembra tekuće godine i nakon njegovog očitovanja klub je odredio sankcije zbog grubom kršenja klupske discipline, te narušavanja ugleda kluba zbog njegovih neprofesionalnih postupaka.

Nermin Crnkić snosit će visoke novčane kazne zbog svog odsustva bez odobrenja od trenažnog procesa i izostanka sa službenih utakmica prvog tima FK Sarajevo, a do daljnjeg radit će po individualnom programu, odvojeno od prvog tima našeg kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odluku o njegovom povratku u takmičarski kadar Sarajeva, klub će donijet uz dogovor sa stručnim štabom FK Sarajevo u skladu potrebama naše struke", istaknuli su sa Koševa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi