Musemić pred vječiti derbi: Prošli put je bilo bolno, ali ne gledamo iza sebe

Ne krije optimizam

Musemić pred vječiti derbi: Prošli put je bilo bolno, ali ne gledamo iza sebe

S. Grebović

U subotu nas na stadionu "Asim Ferhatović Hase" očekuje najveći derbi bh. klupskog fudbala, duel vječitih rivala Sarajeva i Željezničara.

Svoja očekivanja od ovog duela i viđenje istog na današnjoj press konferenciji iznio je šef struke bordo ekipe Husref Musemić.

"Mi ovaj derbi dočekujemo tabelarno i bodovno veoma dobro. Imamo puno širi izbor igrača u odnosu na neke prošle utakmice. Poraz Željezničara protiv Širokog nas neće zavarati, to u derbiju ne igra neku ulogu. Daćemo sve od sebe i potruditi se da odigrnomo što bolje. Sa pobjedom idemo na zimski pauzu sa jednom finom zalihom", rekao je Musemić, pa je dodao:

"Željo je malo mijenjao sastav u posljednje vrijeme. Štilić je pokazao do sada kakav je igrač, ali on je samo jedna od opasnosti koje nam prijete, vjerovatno će igrati umjesto Boje. Ako ne možete pobijediti, bolje odigrati neriješeno. Prošli derbi je utakmica iza nas, te bodove ne možemo vratiti. To je bio bolan poraz, ali ne okrećemo se. Prošli derbiji su bili efikasni i dobri. Potrudićemo se da sutra uvežemo i devetu domaću pobjedu. Ne vjerujem da me Osim može ičim iznenaditi. Poznajemo se jako dobro i mi njih i oni nas. Faktor poteza ili greške može odlučiti ovaj susret. Spremi smo da pružimo sve od sebe sutra".

Prisutnima se u press sali FK Sarajevo obratio prvotimac Krste Velkoski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nema se šta puno dodati, znamo šta donosi ova utakmica. Kući imamo pozitivan skor koji želimo nastaviti pa ćemo vidjeti kako će to sve izgledati. Prošli derbi ne utiče na nas previše. Zadnju prvenstvenu utakmicu smo pobijedili tako da je atmosfera sjajna, želimo ostati na prvom mjestu kao i sada. Ne znamo kakav nas teren sutra očekuje, ali mi ćemo dati sve od sebe. Domaći teren vidim kao neku našu prednost, nismo bili kompletni, sada smo svi tu i i mislim da su to neki od naših aduta na ovom meču."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar
*****u gledaj ga zut Ko limun raja ga pita I novinari suti Ko kakva kurava. Nezelim komentarisat.. O penalu za Velez, a Njima sudi. Uvijek su igrali sa nama tako bilo dobra vremena pod BB ili u stadion rodjeni. Ko vas **** vas I vas savez
0 10
Rekorderi
Koliko vidim, i jednom i drugom prošli derbi ne znači ništa ali su ga stavili u fokus intervjua. Ko nam lagi malo, ha...
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi