Trener FK Sarajevo pred sutrašnji derbi

Musemić: Prethodna dva duela su bila knap, očekuje nas važna utakmica

Nakon reprezentativne pauze sutra se nastavljaju uzbuđenja u Premijer ligi BiH. Derbi 24. kola je svakako duel dvije prvoplasirane ekipe na tabeli - Sarajeva i Zrinjskog.

Danas je u prostorijama FK Sarajevo održan press povodom sutrašnje utakmice na Koševu, a okupljenim novinarima su se obratili trener Husref Musemić i veznjak Ljuban Crepulja.

"Utakmica jako bitna, može borbu za prvo mjesto dovesti u neizvjesnost, a sa našom pobjedom nama olakšati stvari... U kratkom vremenskom periodu smo mi dva puta bili bolji u Kupu, ali su to bile utakmice, da tako kažem, knap", izjavio je Husref Musemić, pa dodao:

"Nema povrijeđenih, iskoristili so dobro pauzu i spremni dočekujemo meč".

"Šef je sve rekao, očekuje nas teška utakmca. Po mom mišljenju utakmica koja ne rješava prvenstvo jer se ima puno igrati, ali svakako vrlo važna", dodao je Crepulja.

Zrinjski ima dosta problema sa igračim kadrom, da li je to šansa za Sarajevo?

"Ne znam ja da li je to šansa. Vidjeli ste kako smo izgledali protiv Krupe. Bio je takav dan da ekipa nije mogla bolje, ali smo se sada osvježili i mislim da se to ne može igrati... Mene ne zanima ko će igrati, naš cilj je jasan, uz dužno poštovanje prema protivniku. Ono što govorim sovjim igračima jeste da uvijek daju svoj doprinos bez obzira na vrijeme provedeno na terenu", izjavio je Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo je tokom pauze radilo bez Velkoskog koji je imao obaveze sa reprezentacijom Makedonije i nekoliko mladih reprezentativaca BiH.

"Naravno da je bio problem što smo tokom pauze radili bez igrača na reprezentativnim obaveza. Ipak, ne znam šta bih rekao, da su bili tu ili ne...", istakao je Musemić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti