Stanojević otkrio ključ sjajnih igara FK Sarajevo: Ovo je kolektivni sport, bez toga nema uspjeha!

Prvotimac bordo tima za SportSport.ba

Stanojević otkrio ključ sjajnih igara FK Sarajevo: Ovo je kolektivni sport, bez toga nema uspjeha!

S. Mlaćo

Bordo rapsodija nastavila se jučer u Mostaru. Izabranici Husrefa Musemića u revanš susretu četvrfinala Kupa naše zemlje savladali su po drugi put Zrinjski.

Nakon prvog meča na Koševu gdje je bilo 1:0, bordo momci su jučer istim rezultatom slavili i Pod Bijelim brijegom, a junak je bio Benjamin Tatar.

Još jednu sjajnu partiju u bordo timu pružio je i Miloš Stanojević. Iako vidno umoran zbog velikog broja utakmica u posljednjem periodu, Stanojević nije krio zadovoljstvo u razgovoru za SportSport.ba.

"Znali smo da će biti teška utakmica. Zrinjski je kvalitetna ekipa, željeli su pobjedu i prolaz, to su jasno isticali. Mi smo ispoštovali taj dogovor iz svlačionice, izašli na teren i odradili posao. Zrinjski je čak imao i veći posjed, no kolektiv je odradio svoje. Bili smo zaista umorni, prije samo par dana teška utakmica u Širokom Brijegu, no sve smo uspješno prebrodili", priča Stanojević za SportSport.ba.

Standardan je i pruža veoma kvalitetne partije. Svjestan toga je i Husref Musemić koji ne može ni zamisliti početni sastav bez srbijanskog internacionalca.

"Mislim da odrađujem dobar posao. Zadovoljan sam svojim igrama, a prije svega cijelom ekipom. U formi sam i igram standarno, no imamo kvalitetnih mnogo igrača i stvari se lako promjene. Dođe neko drugi u bolju formu, to je tako".

Sarajevo već od danas počinje pripreme za nastavak sezone Premijer lige. U nedjelju na Koševo dolazi Krupa. Stanojević ne želi ni razmišljati o eventualnom početku proslave titule, koju navijači željno iščekuju.

"Nije ništa gotovo. Svaku utakmicu idemo na pobjedu. Želimo osvojiti što više bodova, i tako ćemo razmišljati i kada matematički se riješi sve. Imat ćemo kad da slavimo".

Krupa je ranije znala razočarati navijače Sarajeva u njihovom domu. Slobodan Starčević se vratio na klupu premijerligaša koji je u veoma teškoj situaciji kada je borba za opstanak u pitanju.

"Jeste, vratio im se novi-stari trener. Ipak, mi smo u dobroj formi, dosta je tu nogometaša kvalitetnih koji ne igraju i sigurno jedva čekaju da dobiju šansu. Ko god zaigra u nedjelju zna da Sarajevo mora ići na pobjedu".

I pored sjajnih pojedinaca, najveća snaga Sarajeva definitivno je u kolektivu. Husref Musemić je 'posložio' stanje u svlačionici, njegovi izabranici daju maksimum i rezultat onda ne može izostati.

"Moram tu prije svega istaći zdravu atmosferu. Bez toga nema dobrih rezultata. Bez obzira na kvalitet igrača, moraju to biti dobri ljudi, a tu je i sjajna Uprava... Moram tu istaći Emira Hadžića koji stvarno radi pravi posao. Bude tu i oscilacija, to je sasvim normalno, ali on to dobro 'ispegla'. Svi smo skoncentrisani na osvajanje duple krune, nije nam bitno ko igra, ko je na klupi... Dobra atmosfera među igračima, druženje sa saigračima mimo treninga i utakmica i slične stvari su ključne, jer ovo je kolektivni sport".

Dupla kruna na Koševu. Koliko je to realno?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da ne vjerujemo u to ne bi ni bili u klubu. Svi smo tu zbog toga cilj, trudit ćemo se da ga ostvarimo. Trebamo samo ovako nastaviti", dodao je Stanojević na kraju razgovora za SportSport.ba.

Sarajevo će Krupu ugostiti u nedjelju sa početkom u 15 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
ONI TI GA PUŠE MILOŠEE MILOŠEE MILOŠEEE !
5 0
Haroni
Miloše, ne odkrivaj tajne uspijeha! :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi