Trener Sarajeva pred meč sa Slobodom

Musemić: Uvijek je trener kriv, eto, kriv sam i što su neki igrači prehlađeni

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra na domaćem terenu igraju protiv tuzlanske Slobode u okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim želi upisati nova tri boda nakon što su prethodnog vikenda slavili na gostovanju protiv Krupe. Na današnjoj press konferenciji novinarima se obratio šef stručnog štaba Sarajeva, Husref Musemić, koji je kazao da sutra neće biti lako njegovoj ekipi.

"Jučer sam pročitao izjavu Slavka Petrovića 'neće nas lako dobiti'. Sigurno da neće biti lako, s ova tri boda smo se malo probudili. Neki igrači neće biti na raspolaganju, ali imamo kvaliteta i snage da dobijemo taj meč. Teren neće biti ništa bolji, ali želimo tri boda. Pokušat ćemo da im ne dozvolimo da naprave nešto više. To najviše ovisi od igrača i bez pravog pristupa teško je dobiti meč. Ahmetović neće igrati, Šofranac je upitan, a Adukor se vraća", rekao je Musemić, te nastavio:

"Ko će mijenjati Ahmetovića? Pa vi sve znate, eto, igrat će neki Makedonac. Vjerovatno će Velkoski početi meč kao i protiv Krupe. Ovi mladi igrači su s nama dva mjeseca, u Antaliji su igrali korektno i dao sam im šansu u Krupi. Dali su doprinos ovoj pobjedi i na njih sigurno računam. Da li će dobiti šansu sutra ili ne to ćemo da vidimo. Halilović je kvalitetan igrač, nije trenirao 5-6 dana zbog prehlade. On je sigurno kvalitetan i očekujem da će, kada tereni budu bolji, igrati još bolje".

Osvrnuo se MUsemić i na kritike upućene njemu:

"Uvijek je trener kriv kada nema nekih igrača. Eto, trener je kriv što su prehlađeni. Odmah je bilo po treneru, kako uništavam mlade igrače Sarajeva. Sarajevu su veći problem uslovi u kojima se igra, nego naš kvalitet koji mi imamo. Takvi natpisi i priče mene neće poremetiti. Vjerujem u ono što radim i uvijek želim i pokušavam donijeti pravu odluku. Mogu pogriješiti i napraviti pogrešnu pocjenu. Svi ti natpisi koji su bili mene ne interesuju. Bavim se više od 20 godina ovim poslom i sigurno je da sam naučio nešto. I da sam kreten nešto bih naučio".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bio sam sretan nakon meča s Krupom, jer je to bila jako bitna pobjeda za nas. Neko od juniora će sigurno dobiti šansu. Zavisi sve kakva utakmica bude i šta se bude dešavalo na terenu. Znam da je sutra radni dan, ali pozivam sve one koji mogu doći da nas podrže. Razumijem navijače i s pravom su ljuti, ali evo pobjeda nas je malo vratila i želimo s navijačima pokušati napraviti što bolje rezultate".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

criticos
Pa da ih nisi izvodio na teren po minusu, kiši, snijegu, blatu i u različito doba dana, ne bi se prehladili. Sve te primadone kaišem po glavi, ništa ti nisi kriv.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi