Musemić: Veoma teški uslovi; Pavić: Čestitke Slobodi

Izjave trenera nakon meča

Musemić: Veoma teški uslovi; Pavić: Čestitke Slobodi

Fudbaleri Slobode danas su slavili pobjedu u okviru 3. kola Premijer lige BiH na domaćem terenu protiv Viteza sa 1:0.

Strijelac jedinog gola na meču bio je Veselinović u 69. minuti, a trener domaće ekipe Husref Musemić bio je zadovoljan nakon meča, posebno jer su uslovi za igru bili veoma teški.

"Zadovoljan sam pobjedom. Utakmica je bila jako teška, kao što sam i očekivao. Mi smo imali svoje šanse, ali također je i Vitez imao svoje prilike, poput penala nakon kojeg su mogli da povedu. Igali smo u veoma teškim uslovima danas i nemamo šta igračima zamjeriti. Priželjkujem bolje uslove za igru protiv Želje. Željo je kvalitetan tim, ali i mi smo. Dobili smo ih u posljednja dva meča i želimo to nastaviti", rekao je Musemić.

S druge strane, trener Viteza Boris Pavić pohvalio je igrače oba tima na dobroj utakmici, te je čestitao Slobodi na pobjedi.

"Pohvalio bih igrače i jedne i druge ekipe što su odigali veoma dobru utakmicu u teškim uslovima. Pvih 20 minuta Sloboda je krenula uraganski, baš kao protiv Olimpica, i stvorili su nam mnogo problema. Nakon toga smo dobro stajali na terenu i imali smo penal, a kada to ne zabijete onda slijedi kazna. Sloboda je opravdala ulogu favorita i ja im želim mnogo sreće u nastavku prvenstva. U narednom meču očekujemo pobjedu. Izgubili smo već dva boda na domaćem terenu i sada se ne bi smjeli prosipati. Ja vjeujem u svoje momke, jer oni rade jako naporno", rekao je Pavić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi