Mušija: Doveli smo igrače za opstanak u Premijer ligi

Kakanjci otputovali u Makarsku

Mušija: Doveli smo igrače za opstanak u Premijer ligi

Dino Kurbegović

Dvadesetšest igrača Mladosti, menadžer tima Ibro Rahimić, njegovi pomoćnici Nermin Šabić i Almir Hasanović, te direktor kluba Enes Bistrivoda jutros su otputovali na sedmodnevne pripreme u Makarsku. 

U Makarskoj će ekipa Ibre Rahimića odigrati dva kontrolna susreta protiv Zmaja i Imotskog, a onda po povratku iz Makarske i susret s Čapljinom. Dogovoreni su i kontrolni susreti za finalne pripreme koje će ekipa obaviti u Antaliji od 8. do 20. februara, a protivnici su: njemački Rosenheim, poljska Wisla Plock i ukrajinski  Chornomorets i Oleksandria. 

"Seniorski tim zajedno sa kadetima i juniorima danas kreće na sedmodnevne pripreme u Makarsku. Prvi tim će odigrati tri pripremna susreta, sa ekipama Zmaja, Imotskog i po povratku iz Makarske sa ekipom Čapljine. Nakon povratka iz Makarske odmaramo dva dana, a potom putujemo u Antaliju gdje ćemo ostati do 20. februara. Tamo imamo zakazane četiri utakmice i to sljedećim rasporedom, prvo protiv njemačkog Rosenheima, zatim nam je protivnik prvoplasirana ekipa druge poljske lige Wisla Plock, a poslije toga igramo sa ukrajinskim Chornomoretsom, a onda četvrti susret sa još jednim ukrajinskim timom Oleksandriom. Vjerujem da smo izabrali protivnike koji će nam pružiti priliku da se fino uigramo, da vidimo gdje smo trenutno i da napravimo ekipu koja će 28. februara u Bijeljini napraviti dobar rezultat. Uradili smo dosta na kreiranju tima. Doveli smo igrače za koje smatram da mogu ostvariti naš zacrtani cilj, a to je opstanak. U Kupu i nemamo neke prevelike ambicije, ali igrat ćemo pa šta bude. Jednostavno mislim da su Uprava i stručni štab uradili sve da ekipa spremno dočeka proljetni dio prvenstva. Čeka nas jedno lijepo proljeće i vjerujem da ćemo maj i dan mladosti dočekati u jednoj divnoj fešti u društvu najboljih premijerligaša. '' rekao je predsjednik kluba Mensur Mušija koji se došao pozdraviti sa seniorskim timom, kadetima i juniorima pred polazak u Makarsku. 

Menadžer tima Rahimić je istakao kako će pripreme u Makarskoj poslužiti kao odlična provjera novajlija u timu, posebno onih mlađih, talentovanih koji bi u budućnosti mogli ostvariti sjajne inostrane karijere. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na put u Makarsku otputovali su slijedeći igrači: Adnan Hadzić, Zvonimir Pavlović, Franko Lalić, Aladin Isaković, Mehmedalija Čović, Adnan Hrelja, Mirza Rizvanović, Faruk Gačan, Ibrahim Hrvat, Senad Karahmet, Omer Musić, Mirza Kovač, Belmin Kobilica, Aldin Šipić, Darko Bošković, Anis Rahimić, Armin Pašagić, Adnan Hodžić, Dženis Šuman, Anel Husić, Mirza Mujčić, Haris Dilaver, Igor Poček, Ajdin Dželo, Kenan Muslimović i Sinan Ramović.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi