Musli opet vodio FMP do juniorske titule
Dejan Musli po drugi put MVP juniorskog turnira

Nike International Junior Tournament

Musli opet vodio FMP do juniorske titule

Drugi put uzastopno, ekipa FMP-a osvojila je juniorsko prvenstvo Eurolige savladavši vršnjake iz Lietuvos Rytasa u velikom finalu koje je danas odigrano u berlinskoj O2 areni, dvorani u kojoj će se večeras igrati i finale Eurolige.

Predvođeni velikom nadom srbijanske košarke, Dejanom Muslijem mladi igrači FMP-a savladali su Lietuvos Rytas rezultatom 123:110.

Sami početak susreta nagovijestio je furioznu igru Beograđana koji su već nakon deset minuta igre imali 34:28. U nastavku Litvanci su ih uspjeli malo usporiti pa su FMP-ovci na veliki odmor otišli sa +8, a u nastavku do kraja treće četvrtine razliku uspjeli povisiti na +17 što je bilo sasvim dovoljno za mirnu završnicu.

Do finala, FMP je savladao berlinsku Albu, Unicaju i Montepasci Sienu, dok je Rytas bio bolji od Gran Canarie, Olimpije i Hemofarma.

Prvo ime finala, kao i prošle godine je Dejan Musli koji je ubacio 31 poen i tome dodao 17 skokova, čime je mladi srbijanski reprezentativac postao prvi igrač ikada koji je dva puta osvojio titulu MVP-a ovog trunira. Uz Muslija sjajan je bio i Filip Duran sa 23, te Branislav Dekić sa 20 poena. U poraženoj ekipi dobru partiju pružio je Mantas Kadzevicius sa 25 i Jonas Valanciunas sa 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.