Muslimanska zvijezda oduševila čestitkom za Božić i Hanuku

Can je odrastao u multinacionalnoj sredini

Muslimanska zvijezda oduševila čestitkom za Božić i Hanuku

Njemački reprezentativac Emre Can oduševio je čestitkom povodom najvećih katoličkih i židovskih praznika. 

Iako nastupa pod zastavom Njemačke, Can je Turčin i to po oba roditelja i predani pripadnik islamske vjeroispovijesti, a odrastajući u multinacionalnoj sredini shvatio je koliko je danas važno poštovati druge i drugačije. 

Mlada zvijezda Liverpoola je povodom Božića i Hanuke na svom Instagram profila objavila čestitku koju su prenijeli brojni svjetski sportski mediji.

"Sretan Božić i Hanuka svima. Praznici nam daju priliku da provedeno vrijeme s voljenima i zato ih treba obilježavati, bez obzira odakle dolazite i kojoj religiji pripadate. Dužnost nam je da si međusobno pomažemo i da pazimo na te vrijednosti. Nebitno je da li ste kršćani, židovi, muslimani ili vjerujete u nešto drugo", napisao je Can, između ostalog, na Instagramu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Cana, on je prije dvije godine prešao u Liverpool iz Bayer Leverkusena i u Engleskoj se uklopio na najbolji mogući način. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi