Muslimović na probi, danas igra utakmicu

Naš napadač boravit će sedam dana u Glasgowu

Muslimović na probi, danas igra utakmicu

Zlatan Muslimović, napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine, boravit će sedam dana na probi u Glasgow Rangersu, a tokom tog perioda Ally McCoist će procijeniti da li može biti zamjena za Nikicu Jelavića.

Škotski mediji su jučer pisali da je Muslimović stigao u Glasgow kako bi obavio pregovore sa McCoistom, međutim on će imati sedmodnevnu probu zajedno sa holandskim veznjakom, Luigijem Bruinsom.

Posljednjih dana sve više se piše o odlasku Nikice Jelavića, a otac napadača Rangersa rekao je da će njegov sin karijeru nastaviti u Liverpoolu. Škotska ekipa već se sprema za odlazak hrvatskog napadača, kojeg bi mogao zamijeniti Muslimović.

Muslimović, koji je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine postigao jedanaest golova u 28 nastupa, danas će vjerovatno odigrati prijateljsku utakmicu zatovrenog tipa protiv Carlisle Uniteda na Murray Parku.

Podsjetimo, 30-godišnji napadač bez kluba je od kraja prošle sezone kada mu je istekao ugovor sa PAOK-om. Muslimović, koji je trenirao samostalno u Srbiji, imao je nekoliko ponuda, međutim prema riječima njegovog agenta nijedna ga nije zadovoljila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije