Muslimović: Zašto sam odustao od BiH? Pa, prestali su me zvati

Za sve je kriva Kina...

Muslimović: Zašto sam odustao od BiH? Pa, prestali su me zvati

Svojim igrama i golovima Zlatan Muslimović je godinama oduševljavao bosanskohercegovačku javnost.

Muslimović je svojevremeno igrajući za reprezentaciju, ali i brojne klubove rušio protivnike, driblao, tresao stative... Oni koji prate igre naše nacionalne selekcije i danas se rado prisjećaju hat-tricka koji je na Koševu dao u duelu protiv Hrvatske, no sve to danas je iza Muslimovića.

Reprezentativnu karijeru je okončao sa 30 nastupa, bilo bi ih sigurno i više da 2012. godine nije otišao u Kinu, čega je i sam svjestan.

"Zašto nisam nastavio da igram za BiH? Zato što me nisu nazvali", uz smijeh je kazao Muslimović gostujući u emisiji BHRT-a, pa dodao:

"Pa po nekom dogovoru kada odete da igrate izvan Evrope, onda ne igrate za reprezentaciju. Ja sam otišao u Kinu i to je to".

Jedno od pitanja se odnosilo i na Svjetsko prvenstvo u Brazilu na kojem je učestvovao naš nacionalni tim. Je li bio ofsajd protiv Nigerije?

"Pa nije, to svi znamo, ali pitanje je možemo li to ikada prežaliti. Nama se to desilo, ali ranije se i drugima dešavalo".

Mundijal u Rusiji će, kaže, pratiti.

"Mislim da će ovo Svjetsko prvenstvo, pored svih sponzorstava i dosadnih dijelova fudbala, biti jako zanimljivo. Nadam se da će naše komšije doći što dalje, a navijam za Švedsku", poručio je Muslimović.

U posljednje vrijeme Muslimović je aktivan u novom sportu.

"Ne znam zašto golf, počeo sam s tenisom pa mi dosadilo, a sada golf. Generalno pokušavam da se bavim što više sportom i da se što više družim", riječi su Muslimovića.

Promo

Top Komentari

gost komentator
Beton napadac!!!
7 0
Krivaja Zavidovići
Tresao stative?! Hahahahaaa!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi