Bh. asovi o Harisovom oproštaju: "I kad nije igrao bio je primjer"

Medunjanin je protiv Senegala odigrao posljednji meč za BiH

Bh. asovi o Harisovom oproštaju: "I kad nije igrao bio je primjer"

Prijateljska utakmica protiv Senegala za Harisa Medunjanina je bila posljednja u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sarajevski virtuoz s loptom od reprezentacije se oprostio s 33 godine na leđima, nakon nešto više od 60 nastupa za nacionalni tim, a ostat će definitivno upamćen kao jedan od igrača koji je obilježio jedno razdoblje bh. fudbala. Njegovo zalaganje nikad nije bilo upitno, igrao je sa srcem i žarom, ponekad i povrijeđen, no za dres sa grbom BiH mu nikad ništa nije bilo teško.

Kontaktirali smo bivše fudbalske reprezentativce da čujemo njihovo mišljenje o Harisovoj odluci da definitivno kaže - zbogom, reprezentacijo BiH. Odlukom su, priznaju, iznenađeni, jer je svojim kvalitetom i iskustvom vezni igrač Philadelphije Union mogao još mnogo dati našem nacionalnom timu.

Marko Topić:

- Iznenađen sam, pošto sam uvjeren da je Medunjanin mogao još pomoći mladim momcima. Međutim, isto tako razumijem njegovu odluku. Da je danas negdje u Evropi sigurno se ne bi povukao. O Medunjaninu kao čovjeku ne mogu pričati mnogo, jer se ne poznajemo osobno, ali ako spominjem njegove igračke kvalitete onda imam samo riječi hvale. Bilo je uživanje gledati ga kako igra i izvodi slobodne udarce.

Zlatan Muslimović:

- Svako ima pravo na svoje odluke i to se mora poštovati. On najbolje poznaje svoje tijelo i zna kako i šta dalje. Što se tiče same reprezentacije Bosne i Hercegovine, sigurno da će povlačenje Medunjanina veliki gubitak, ali isto tako treba biti svjestan da svijet ostaje na mladima. Nekad su igrali Maradona, Cruyff, Pele i ostali, pa, evo, vidimo da nisu nezamjenjivi. Uvijek postoje 'neki novi klinci' poput Messija, Ronalda ili u našem slučaju Duljevića, Ramovića...

Edin Mujčin: 

"Sigurno da je igrač kao što je Medunjanin mogao biti još od koristi, pogotovo ovim mlađim igračima, ali ne treba ga osuđivati. On bolje zna šta je najbolje za njega i kad je dosta. Nekada je i dobro odlučiti ovako, a ne čekati da te javnost i navijači upozoravaju na mlade. U svakom slučaju, njemu hvala na svemu što je dao za našu reprezentaciju. Na N/FSBiH je da Medunjaninu upriliči dostojan oproštaj." 

Samir Muratović:

- Haris je jedna ljudska i fudbalska veličina, drago mi je što sam imao priliku da ga upoznam i da igram s njim. Mislim da je mogao još dati reprezentaciji, ali treba poštovati njegovu odluku. Volio bih i nadam se da će mu N/FSBiH prirediti oproštaj kakav je zaslužio svojim igrama i ponašanjem.

Mensur Mujdža:

- Nisam očekivao od Harisa ovakvu odluku, bez obzira što se radi o podmlađivanju reprezentacije, odnosno smjeni generacije. Mislim da je on svojim kvalitetom mogao još mnogo dati reprezentaciji, bio je jedan od najiskusnijih fudbalera u timu... Bez obzira da li nastupio ili ne, takvi igrači i ljudi su svakom mladiću mogli poslužiti kao primjer. U svakom slučaju njegovu odluku treba poštovati.

Top Komentari

SEIKO
Najveća lopata na terenu, kakav virtouz smješno.
0 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi