Muslimović zaustavio Panathinaikos

23. kolo grčke Superlige

Muslimović zaustavio Panathinaikos

Edmir Škorić

Lider Grčke Panathinaikos zaustavljen je u 23. kolu šampionata, a goste iz Atene zaustavio je 28-godišnji bh. reprezentativac Zlatan Muslimović.

Naime, Muslimović je u svom stilu primio jednu dugu loptu, potom istrčao pred gostujućeg golmana i plasirao loptu u mrežu za konačnih 2:1. Zlatan se ove sezone muči sa povredama, no nastavi li sa ovakvim partijama, selektor Safet Sušić neće imati dvojbi koga pridružiti Edinu Džeki u samom vrhu napada.

Perez je u 59. minuti doveo PAOK do prednosti, a Djibrile Cisse poravnao samo pet minuta prije pobjedničkog gola Muslimovića.

Panathinaikos, koji je mislima na rimskom Olimpicu gdje igra uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Evropkse lige, ostaje na prvom mjestu sa 52 osvojena boda, dok Olympiakos i PAOK imaju dva boda manje.

Superliga Grčke, 23. kolo:
PAOK - Panathinaikos 2-1 (Perez 59, Muslimović 68 / Cisse 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.