Muslimovićev Guizhou razbio Drogbin Shanghai

Bosanac Đulbić strijelac

Muslimovićev Guizhou razbio Drogbin Shanghai

Midhat Šljivak

Susret 27. kola kineske Superlige donio je duel Guizhoua našeg Zlatana Muslimovića i ekipe Shanghai Shenhua koji na terenu predvodi Didier Drogba, a na kraju je ubjedljivu pobjedu slavio Zlatanov tim 4:2.

Guizhou je do vodstva stigao u 16. minuti preko Jorde, da bi Bosanac sa australskim pasošem Dino Đulbić u 38. minuti povisio vodstvo domaćeg tima na 2:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Nastavak susreta donio je još mnogo uzbuđenja. Chenglin je u 57. minuti uvećao prednost Guizhoua na 3:0, da bi gosti preko Griffithsa u 64. minuti smanjili prednost na 3:1.

Ipak, Feng u 78. minuti je pogodio za 4:1, a konačnih 4:2 postavio je Didier Drogba  u 88. minuti susreta. 

Zlatan Muslimović je odigrao veoma dobru utakmicu iako se nije upisao u strijelce u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti