Mustafa Kodro: Očekujem da Velež bude bolji nego u prethodnom dijelu sezone

Pomoćni trener Veleža za SportSport.ba

Mustafa Kodro: Očekujem da Velež bude bolji nego u prethodnom dijelu sezone

Iza FK Velež osmi je dan priprema za nadolazeću polusezonu.

Nogometaši mostarskog kluba i danas su po velikoj kiši odradili trening na pomoćnom terenu stadiona Rođeni u odličnoj atmosferi.

Pripreme ulaze u onu najtežu fazu prepunu sprinteva i trčanja no to ne ometa igrače u obavljanju svega onoga što ispred njih stavi stručni stožer na čelu s Feđom Dudićem. Za SportSport.ba danas je pomoćni trener FK Velež Mustafa Kodro prokomentirao dosadašnji tok priprema te ono što Mostarce čeka u narednom periodu.

"Prije svega, moram naglasiti da su igrači na pripreme stigli u optimalnom stanju pa smo odmah mogli početi raditi bez problema po predviđenom programu. Što se tiče igrača, znate da je bilo odlazaka i u skorijem periodu očekujemo pojačanja na prioritetnim pozicijama štopera i napadača tako da se što prije uigravamo u punom satavu." - kazao je Kodro, kazavši kako klub još ne bi izlazio s imenima nogometaša koji bi trebali pojačati Velež.

"Još ništa zasada, ono što je sigurno, to je da mi imamo svoje želje i nadamo se da će uprava to završiti."

U ovih osam dana sigurno ste detektirali određene slabosti, na čemu je akcenat trenutno zasada na treninzima?

Oglasi

"Odmah smo počeli kombinirati i fizički dio priprema s taktičkim. Naglasak je naravno na tjelesnoj spremi no trudimo se da ne zapostavimo i ovaj dio s rada s loptom tako da mogu kazati da je sve obuhvaćeno u ovim uvodnim danima treninga."

Već u srijedu je na programu prva pripremna utakmica protiv FK Tuzla City?

"Tako je, prva pripremna utakmica je pred nama. Potrudit ćemo se da svi igrači dobiju minutažu, najvjerovatnije po 30 minuta, možda će neki igrači odigrati i po poluvrijeme. Sada je najvažnije vidjeti u kakvom je ko stanju nakon prvih nekoliko dana, te nadam se, izbjeći ozljede."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mustafa, došlo je do određenih promjena u ekipi, kakav Velež možemo očekivati u nastavku sezone?

"Vidjet ćemo. Mi svakako očekujemo da budemo bolji nego do sada, da idemo još prema naprijed. Umnogome će to ovisiti i o pojačanjima koja će doći u narednom periodu, no mi ćemo dati sve od sebe da to bude izgledalo još bolje nego u jesenjem dijelu prvenstva." - kazao je Mustafa Kodro. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
VELEŽ je klub kojeg su voljeni skoro svi iz bivše Yuge.
6 0
Brazuka
Eto ibre rahimica brzo
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi