Htio je odustati od fudbala, a sada je Ivkovićevom "rokadom" promijenio Željezničar

Plavi su značajno podigli formu

Htio je odustati od fudbala, a sada je Ivkovićevom "rokadom" promijenio Željezničar

A. Čaušević

Život fudbalera u BiH uopšte nije lagan. Primanja u odnosu na većinu evropskih zemalja su značajno niža, vrlo često i neredovna, a očekivanja navijača ogromna. Sigurno je i da ne manjka pritiska pogotovo u najvećim bh. klubovima.

Nisu baš česte pojave da fudbaleri u našoj zemlji razmišljaju da ostave kopačke te se okrenu nečemu drugom, međutim obično se desi neki klik, pojavi se kozmički znak kao poruka da nema odustajanja.

Od nekolicine bh. velikana Željezničar je proteklih mjeseci prošao kroz najturbulentiji period. Klub s Grbavice je u godini kada slavi 100 godina postojanja bio primoran da napravi totalni zaokret. Otišao je veliki broj igrača, dok su rijetki zadržali svoje ormariće u svlačionici Doline ćupova.

Najzvučnija imena su svakako Aleksandar Kosorić i Samir Bekrić. Među igračima koji nisu digli ruke od Željezničara je i Mustafa Mujezinović. Skroman, vrijedan i itekako zahvalan fudbaler.

Mujezinović je prije nekoliko godina razmišljao da napusti fudbal. Prošle godine u intervju za SportSport.ba je otkrio kako je bio žrtva prevara ljudi kojim nije trebao vjerovati.

Oglasi

"Otišao sam u Njemačku, odveli su me neki ljudi, nepoznanici, obećano mi je jedno, a desilo se skroz deseto. Nisam završio papire, propala mi je godina. Vratio sam se ovamo, zaigrao za Igman iz Konjica, razmišljao sam i tada hoću ili neću... Onda sam otišao u visočku Bosnu, pa Velež i sada sam ovdje", kazala nam je "radilica" Plavih u oktobru 2020. godine.

Mujezinović je odlično igrao na startu prošle sezone. Na uvodnih šest kola je postigao pet golova. Igrao je na poziciji lijevog krila. I ovu takmičarsku godinu je počeo na lijevom krilu i to kao kapiten. Svojim golom protiv Posušja donio je prvu pobjedu Željezničaru ove sezone.

Nakon što je konstantno forsirao identičan sastav koji nije donosio rezultate trener Tomislav Ivković se odlučio za promjene. Na neki način Mujezinovićeva rokada s lijevog krila na poziciju desnog beka je promijenila Željezničar.

"Mujezinović je igrao desnog beka, igrao je to u Veležu, odigrao je to vrlo dobro. Igrao sam sa dva špica jer je ideja da više igrača ulazi u završnicu, to smo počeli pred kraj prvog poluvremena. Mijenjat ćemo formaciju, izostanak igrača može dovesti do toga", rekao je hrvatski stručnjak nakon trijumfa protiv Leotara na Grbavici.

I naredna dva izuzetno teška susreta Željezničar je igrao sa Mujezinovićem na desnom beku. Gostovanje protiv Borca (1:1) i domaći okršaj s Tuzla Cityjem (2:1) donijeli su četiri boda s tim da su Plavih protiv na papiru kvalitetnijih timova odigrali svoja dva najbolja meča u sezoni i definitivno iza sebe ostavili crni period.

Postavljanje Mujezinovića na desnog beka te Brune Zdunića u ofanzivni dio tima se ispostavlja kao dobitna kombinacija za Ivkovića čiji se tim sa sedam bodova u posljednja tri susreta vratio u borbu za mjesta koja vode u Evropu, nešto o čemu se u Zvorničkoj 27 uopšte ne razmišlja, barem prema izjavama u javnosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mustafa Mujezinović
Mustafa Mujezinović FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

18 nastupa
18 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova

Fudbal je sport u kojem se titule pokojnika ili pukovnika mijenjaju iz utakmice u utakmicu, isključivo u zavisnosti od rezultata. Ne tako davno "pokojnik", a sada "pukovnik" Ivković je uz odličnu saradnju s "vojnikom" Mujezinovićem i određenim promjenama uspio donijeti mir na Grbavicu, ono što je Željezničaru i najpotrebnije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Len
Ivkovicu majstore!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi