Životna priča talismana Plavih:"Odveli su me u Njemačku i prevarili, ljetos sam rekao sad ili nikad"

Za renesansu Mujezinović je najviše zahvalan supruzi Belmi

Životna priča talismana Plavih:"Odveli su me u Njemačku i prevarili, ljetos sam rekao sad ili nikad" · Intervju

A. Čaušević

Sami početak za svakog sportistu u sredini kakva je Bosna i Hercegovina nikada nije lagan jer život stalno donosi izazove i iskušenja. Neki odustanu, neki ne. Jedna od ključnih stvari za uspjeh je vjera u sebe, ali i podrška najbližih osoba.  

Za Mustafu Mujezinovića se može reći da je ove sezone postao talisman FK Željezničar jer svaki njegov gol po automatizmu znači osvajanja tri boda za Plave. 

Željezničar je u zaostalom susretu 6. kola pobijedio Zrinjski, bila je to vrlo važna pobjeda za tim Amara Osima, s tim zaključkom se na početku razgovora za SportSport.ba složio i Mujezinović.

"Svi znamo kakva je ekipa Zrinjski, znali smo da neće biti lagano, dali smo sve od sebe, ostvarili smo pobjedu koja nam dosta znači jer u posljednje vrijeme i ne igramo baš najbolje na domaćem terenu."

Mujezinović je trenutno prvi strijelac ekipe sa pet golova na svom kontu. Sve golove je postigao u uvodnih nekoliko kola i to na pet različtih susreta. 

"Na početku sezone mi je bilo teže, imao sam pritisak, nisam postizao golove, ni asistencije, dok sam sada nekako rasterećen. Protivnici na mene sada posvećuju više pažnje, nisam ni postizao golove, a kada postižete golove odmah te drugačije gledaju."

Mustafa Mujezinović
Mustafa Mujezinović FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

18 nastupa
18 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova

Mujezinović na pripremama nije bio u prvom planu. Čak je bio i na listi otpisanih s Grbavice. Međutim o odlasku nije razmišljao. Otkrio nam je i zašto. 

"Imao sam još godinu ugovora i rekao sam sebi 'sad ili nikad', proveo sam dosta vremena tu, upoznao sam ekipu, znam kako ko igra, htio sam ostati, na kraju se isplatilo. Prvi sam strijelac ekipe, svi bi još golova, malo je stalo u zadnje vrijeme, ali nadamo se da će krenuti."

Prije nekoliko godina je razmišljao i da ostavi fudbal. Bio je žrtva prevare jer je vjerovao pogrešnim ljudima. 

"Otišao sam u Njemačku, odveli su me neki ljudi, nepoznanici, obećano mi je jedno, a desilo se skroz deseto. Nisam završio papire, propala mi je godina. Vratio sam se ovamo, zaigrao za Igman iz Konjica, razmišljao sam i tada hoću ili neću... Onda sam otišao u visočku Bosnu, pa Velež i sada sam ovdje." 

Najveća podrška mu je bila djevojka, a sada supruga Belma s kojom se vjenčao u aprilu ove godine.

"Tada sam se najviše posvetio djevojci, išao sam u teretanu. U aprilu sam se oženio, ona me je promijenila. Drugačije razmišljam, sve što mi se dešava do nje je 100%."

Koliko je realno očekivati Mujezinovića u reprezentaciji? Od skromnog i realnog čovjeka nije očekivati ništa drugo nego i takav odgovor. 

"Potajno sam se nadao pozivu, ali zadnjih nekoliko utakmica nisam bio na nivou, šta je tu je."

Željezničar igra u napornom ritmu već nekoliko sedmica. Već u subotu na Grbavicu stiže Radnik, a nakon toga i utakmica polusezone, gostovanje Sarajevu. 

"U napronom smo ritmu, igrali smo te zaostale utakmice. Igramo u ritmu srijeda-subota, nismo imali previše vremena za treniranje, najvažnije je da uzimamo bodove. Sarajevo je favorit, imaju sjajnu ekipu, bit će teško, pogotovo kod njih, jer su izuzetno jaki na domaćem terenu."

Krajem augusta u Željezničaru je zabilježeno nekoliko pozitivnih slučajeva koronavirusa. Mujezinović ističe da se uopšte nije bilo lako vratiti. 

"Znamo šta je bilo prije putovanja u Izrael, i ja sam bio pozitivan. Deset dana bez treniranja, to nas je baš pokosilo. Nekako smo se vraćali, ne može se to ni nadoknaditi tek tako."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kakav je Mujezinović van terena? 

"Kuća, trening, žena, utakmica... Ne izlazim nešto specijalno", kazao nam je 27-godišnjak za kraj razgovora. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Mistafa ministre!
6 1
buba
Samo radi....sve ce doci
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi